Her drar syklisten en Fleksnes foran lastebilen

Videoklippet av syklisten som nekter å flytte seg for lastebilen tar av på nettet.

Mange vil trolig hevde at syklisten er ute og sykler når han står på sin rett. Det er heller ikke sikkert han engang hadde rett.
Mange vil trolig hevde at syklisten er ute og sykler når han står på sin rett. Det er heller ikke sikkert han engang hadde rett. Foto: Youtube
Sist oppdatert

Forleden hørte bussjåfør David Magui rop og høye røster utenfor hjemmet sitt i Jönköping i Sverige. Da han sjekket hva som skjedde, så han en syklist og en lastebil som sto stille front mot front. Det er nemlig en liten veistubbe der det er en flaskehals og kun plass til en fil. De hadde kjørt inn fra hver sin vei og møttes på midten.

Syklisten mente han hadde et kjøretøy og retten på sin side.

- Syklisten skrek at lastebilsjåføren skulle flytte seg, men sjåføren forklarte at det var vanskelig med lastebilen forteller Magui til svenske aviser.

Video

Student kastet sykkelen

Syklisten kunne enkelt løst situasjonen ved selv å flytte seg til en sykkelsti parallelt med veien - men ikke denne karen, nei. Han mente at han hadde retten på sin side og sto på sitt. Dermed ble det kø. Tilslutt sto det mer enn 20 biler og en buss bak lastebilen.

Da ringte syklisten politiet.

Samtidig kom en student ut av bussen. Han hadde det travelt og skulle ta sin tentamen. Da han ba syklisten fjerne seg, og fikk som svar at han måtte vente på politiet, tok studenten sykkelen og kastet den avgårde.

Dermed hoppet lastebilsjåføren inn i bilen og kjørte avgårde.

Hele seansen tok omkring 10 minutter og deler av den er altså filmet.

Det er dette klippet som nå går sin seiersgang på sosiale medier. Originalklippet er snart sett 2,5 millioner ganger og delt 33.000 ganger.

Magui forteller at han valgte å publisere klippet offentlig fordi syklisten ikke kan identifiseres ut fra videoklippet.

Senere har svenske aviser fått fatt i syklisten som bare sier: - Jeg vil ikke prate om det.

Men makan til rolig lastebilsjåfør a gitt?

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2015, og sist oppdatert 10/08 2017