Her er Iron Knight

2400 hk og én Boije satt ny rekord. Pimp my FH.

Medievante Boije i kjent stil. Nå har han satt rekord - igjen. Toppfarten er omkring 300 km/t. Selv har Boije nådd 280.
Medievante Boije i kjent stil. Nå har han satt rekord - igjen. Toppfarten er omkring 300 km/t. Selv har Boije nådd 280. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
Dette er min beste dag på jobben så langt, ler designansvarlig Nigel Atterbury like før avdukningen.
Dette er min beste dag på jobben så langt, ler designansvarlig Nigel Atterbury like før avdukningen.

Like etter åpningen av lastebilmessen på Elmia, viste Volvo sitt prosjekt «The iron Knight».

Designansvarlig Nigel Atterbury forteller til tungt.no at Volvo i Norge ved Torstein Magelssen jobbet hardt, ja rett ut maste, for å få bilen til messen på Lillestrøm tidligere i år. Men dengang ei. Bilen måtte testes og rekordforsøkene måtte gjennomføres.

Dette er en FH som er sendt på treningsleir, sier Atterbury stolt. Bilen gjør 0-100 på 4,6 sekunder.

For egen del tipper vi hovedgrunnen til å avduke bilen akkurat nå er å møte Scanias lansering. Noe måtte de vise på Elmia - ellers ville Scania stikke avgårde med hele oppmerksomheten.

Kommer til Oslo Motorshow

- Hei, sier en alltid like blid Boije Ovebrink til tungt.no. Jeg sa jo at jeg skulle få ny bil neste gang vi møttes. Jeg kommer til Oslo Motorshow - jeg lover, sier han mens fotografene flyr rundt ham.

Show + litt til

Det er show - men det er mer enn det. Det viser også potensialet i nyutviklet teknologi og de hvor mye komponentene takler. I dette tilfellet er det blant annet I-shift med dobbeltclutsh som står i fokus. Dessuten gjør det litt for å skape interessen for bransjen også? Tøft er det.

Her er altså bildene av Iron Knight. Motoren i The Iron Knight er en midtmontert og betydelig modifisert D13-motor med vannavkjølt intercooler og fire turboladere. Med 2400 hk og 6000 Nm fikk Volvos racing-alibi Boije Ovebrink utfolde seg.

Gammel rekord var 21,596 sekunder fra 0-1000 meter. Boije satte den selv med Mean Grean. Vi har selv vært med på en tur. Det var som å filme at man fikk juling.

Ble det rekord? Hva tror du...

Se video av rekordsettingen under.

Video

 

Foto: Volvo
Jepp, det ble ny rekord. Var du i tvil?
Jepp, det ble ny rekord. Var du i tvil? Foto: Svein-Ove Arnesen

 

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017