Her er Volvos nye infotainment-system

Det nye systemet kombinerer lyd- og underholdning med navigasjon og flåtestyring.... og ja: Du kan styre det fra rattet.

Den integrerte underholdningen i førerhuset er DAB/DAB+ samt tilgang til musikk via strømmetjenester. Eksterne mediespillere som smarttelefoner og lydenheter kan også kobles til via USB-innganger.
Den integrerte underholdningen i førerhuset er DAB/DAB+ samt tilgang til musikk via strømmetjenester. Eksterne mediespillere som smarttelefoner og lydenheter kan også kobles til via USB-innganger. Foto: Volvo
Sist oppdatert
Foto: Volvo

Det er allerede noen som har Volvos nye system. Det ble nemlig standard på alle norske FM og FH-modeller rundt juletider 2016. Det forteller Jo Øystein Nyhus, som er norsk produktsjef i Volvo Norge. Nå fås det også i FMX.

Det nye systemet kan styres både via berøringsskjerm, talekommandoer og knapper på rattet.

Sjåføren kan for eksempel høre på sin favoritt radiokanal uansett hvor han befinner seg, og har samtidig håndfri tilgang til både den personlige telefonen og jobbtelefonen.

- Vi har utviklet det nye systemet for tjenester og infotainment slik at det skal være så enkelt som mulig for sjåførene å navigere og fullføre oppdragene sine, sier Anders Edenholm i en pressemelding. Han er prosjektansvarlig for systemet.

- Ettersom Dynafleet og navigasjon er integrert, kan sjåførene kjapt motta meldinger med GPS-koordinater. Mer tid med hendene på rattet og øynene på veien betyr en tryggere og mer produktiv sjåfør, mener han.

Spotify

Det nye systemet gir tilgang til strømmetjenester for medier som for eksempel Spotify, Deezer og TuneIn, i tillegg til DAB og DAB+. Det er også en knapp på rattet som kan brukes til talestyring.

Følgende funksjoner er tilgjengelige i det nye integrerte systemet for tjenester og infotainment:

  • 7-tommers berøringsskjerm
  • Talestyring
  • Dynafleet OnBoard (Volvo Trucks' flåtestyringssystem)
  • TomTom-navigasjon med lastebilattributter og TomTom Traffic med trafikkinformasjon i sanntid
  • Bluetooth som gjør at to telefoner kan kobles til samtidig
  • Tilgang til strømmetjenester for medier som Spotify, Deezer og TuneIn.
  • DAB/DAB+
  • USB-porter
Navigasjonssystemet i lastebilen har flere alternativer for veibeskrivelser, inkludert adresser, koordinater eller ganske enkelt ved å trykke på kartet på skjermen. Sjåførene har også tilgang til alle tjenestene fra Dynafleet, inkludert støtte for sjåførtider, sjåføropplæring og meldinger. Dette betyr at all relevant arbeidsinformasjon blir vist på berøringsskjermen, og kan gi mer effektiv kjøring samt flåtestyring.
Navigasjonssystemet i lastebilen har flere alternativer for veibeskrivelser, inkludert adresser, koordinater eller ganske enkelt ved å trykke på kartet på skjermen. Sjåførene har også tilgang til alle tjenestene fra Dynafleet, inkludert støtte for sjåførtider, sjåføropplæring og meldinger. Dette betyr at all relevant arbeidsinformasjon blir vist på berøringsskjermen, og kan gi mer effektiv kjøring samt flåtestyring. Foto: Volvo

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2017, og sist oppdatert 07/04 2017