HMK Bilcon er konkurs

80 ansatte er orientert.

Lekre saker fra HKM Bilcon levert til Blista. I løpet av  de siste månedene har HMK hatt mange leveringer og også positive tall. Allikevel ble det for tøft etter flere år med røde tall. Nå er de konkurs.
Lekre saker fra HKM Bilcon levert til Blista. I løpet av de siste månedene har HMK hatt mange leveringer og også positive tall. Allikevel ble det for tøft etter flere år med røde tall. Nå er de konkurs. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert

I fjor ble det kjent at den danske utstyrsprodusenten HMK Bilcon slet i motbakkene og jaktet på nye eiere.

På høstparten ble det foretatt en stor snuoperasjon der hver sjette ansatt mistet  jobben og en rekke omstruktureringer ble foretatt.

Samtidig var flere interessenter og snuste på bedriften. Vi mener å huske at det tilsammen var syv ulike konstellasjoner inne og regnet på om det ville lønne seg å kjøpe bedriften.

I helgen ble det dog klart. På tross av iherdig jobbing, har det ikke latt seg gjøre å finne nye eiere og selskapet med 80 ansatte er konkurs.

Store leveranser til Norge

HMK Bilcon er godt kjent i Norge og har levert tankpåbygg i en årrekke. Det er heller ikke mange ukene siden flere påbygg er levert her hjemme.

I desember fikk Statland Servicesenter et påbygg med nyttevolum på 18 kubikk fordelt på fire rom og bare noen dager i forveien fikk VK-Tank et liknende påbygg. Omtrent samtidig gikk bedriften ut og lanserte et helt nytt leasingkonsept.

HMK Bilcon har også vært et kjent innslag på TransportMagasinets messer gjennom alle år.

Nå er et kapittel i dansk påbygger-æra over.

Denne saken ble første gang publisert 23/01 2017, og sist oppdatert 06/04 2017