Godkjent som 'Quiet Truck':

Hører du ikke? Det er en DAF!

DAF introduserer nå en ekstra stillegående lastebil, basert på LF modellen. Den nye modellen er spesielt beregnet på bybruk, og andre steder hvor man opplever støybegrensninger, spesielt på kveld- og nattestid.

Stakkars de som trenger litt støy for å sove. Nå lanserer nemlig DAF en ekstra stille løsning basert på LF.
Stakkars de som trenger litt støy for å sove. Nå lanserer nemlig DAF en ekstra stille løsning basert på LF. Foto: DAF
Sist oppdatert

Flere bykjerner i Europa setter krav til støynivået. Tanken dreier seg først og fremst om butikker nær boliger som mottar varer kvelds- og natterstid.

Noen husker kanskje at SKAB for en tid tilbake som førstemann i Norden lanserte sitt første Piek-godkjente skap.

Les også: Dette skapet avgir kun 60 desibel støy

Nå introduserer DAF sitt bidrag i "stilleleken". For sjåføren er en knapp i dasbordet alt som skal trykkes på og bilen går inn i stillemodus med et støynivå på maksimalt 72 dB(A).

Dette gjør at bilen tilfredsstiller kravene til en “stille lastebil” og man kan laste og losse gods i områder hvor det er innført støyrestriksjoner.

7, 5 tonneren er utstyrt med en PACCAR PX-5 motor med 112 kW/152 hp eller 135 kW/184 hp og leveres gjerne i kombinasjon med en automatisert AS Tronic 6-trinns girkasse.

DAF leverer den nye LF Silent som 4X2 FA, med kort eller lang hytte, med og uten sovemuligheter, og med en rekke forskjellige akselavstander. Det forteller DAF i en pressemelding som vi faktisk helt tilfeldig snublet over.

Og hva er 72 desibel, lurer du kanskje? Vi gjorde iallefall det og googlet litt. En vanlig samtale i en stue ligger på omkring 60 desibel og en gressklipper skriker ut 90 desibel.

Så vet vi det.

Denne saken ble første gang publisert 29/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017