Hvem er nå denne Scania-sjefen?

Han overtok roret da Martin Lundstedt gikk til Volvo.

Erfaren fyr: Per Hallberg (63) har jobbet i Scania i 38 år. Foto: Scania.
Erfaren fyr: Per Hallberg (63) har jobbet i Scania i 38 år. Foto: Scania.
Sist oppdatert
Jeg har hatt de fleste øvrige toppstillinger i Scania og føler meg godt forberedt, men også ydmyk for utfordringen.
Per Hallberg, Scania-sjef

Per Hallberg heter mannen som i slutten av juni rykket inn i sjefsstolleken hos lastebilprodusentene.

Det var midt i april at Volvo sparket Olof Persson grunnet for svake resultater. Etterfølgeren hentet Volvo fra sine argeste konkurrent: Martin Lundstedt var toppsjef hos Scania.

Det skapte selvsagt et vakuum i Södertälje. Men ikke nok til å «stjele» fra andre de også. Scania valgte tradisjonen tro å hente toppsjefen fra egne rekker.

63-åringen Per Hallberg har nemlig vært i Scania lenge, faktisk helt siden 1977. Som betyr at han stygt nærmer seg 40 år i konsernet – og som medlem av styret siden 2001.

I følge CVen hos Scania, har mannen utdannelse som industriingeniør og økonom. Gjennom en lang karriere i Scania, har han blant annet bak seg en periode som sjef for Scania i Nederland. Og før han ble toppsjef i juni, holdt han stillingen som visepresident og sjef for produksjon og logistikk.

På nettet finnes det i grunn fint lite tilgjengelig sladder om mannen. I sine første intervjuer med svensk næringslivspresse virker han trygg og offensiv.

- Jeg har hatt de fleste øvrige toppstillinger i Scania og føler meg godt forberedt, men også ydmyk for utfordringen, sier han til Dagens Industri.

Han fremhever også at eier Volkswagens ambisjon om å bli verdens ledende på lastebiler vil være en stor fordel for Scania fremover.

Og når det gjelder rasjonalisering og jobbkutt slik som hos andre merker? spør Dagens industri:

- Jeg ser ingen slike behov. Som produksjonsdirektør var jeg med og gjorde den prosessen som andre nå må gjennom. Det blir heller motsatt. Beslutningen om at Scania skal levere girkasser til MAN kan bety økt sysselsetting i Sverige.

PS. Det nye syvpersonersstyret i Scania ble også satt 26. juni, og har sannelig en fin rekke prominente bil- og industrinavn i seg. Vi nevner Piëch, Porsche, Renschler, Wallenberg, foruten Falkengren, Aurenz og Hallberg.

Toppsjefen i Scania, Martin Lundstedt, forlot kontoret og gikk til Volvo. Nå har Per Hallberg overtatt Scania-roret. Foto: Scania
Toppsjefen i Scania, Martin Lundstedt, forlot kontoret og gikk til Volvo. Nå har Per Hallberg overtatt Scania-roret. Foto: Scania

Denne saken ble første gang publisert 03/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017