Ikke siste stasjon allikevel, (men det er ikke offisielt)

Joda, men neida. Slik kan vi nok enklest tolke svaret fra Cirkle K. etter at vi spurte dem om stasjonen på Forus faktisk var landets siste Statoil-stasjon slik de selv hevdet.

Kommunikasjonssjef i Cirkle K, Knut Hilmar Hansen, forteller at stasjonen på Forus offisielt var den siste. Foto: Statoil.
Kommunikasjonssjef i Cirkle K, Knut Hilmar Hansen, forteller at stasjonen på Forus offisielt var den siste. Foto: Statoil.
Sist oppdatert

I går ble det nemlig sendt ut en pressemelding om at landets siste Statoil-stasjon fikk sin nye Cirkle K-drakt. Etter at saken sto på trykk i flere medier i går, kom det nemlig en del kommentarer fra våkne sjåfører:

- Hva med den selvbetjente på Hamar? Og hva med Hemnes, Moss, Gardermoen, Loen, Holmmelstø, Stranda og Jessheim? Der ligger det også fortsatt stasjoner med Statoil-profilering.

Stemmer det ikke at landets første Statoilstasjon på Forus også var den siste da? Er det fake news eller alternativ sannhet? Vi tok spørsmålet til kommunikasjonssjef i Cirkle K, Knut Hilmar Hansen. Her er svaret hans:

- Stasjonen på Forus var offisielt den siste som markerte slutten på merkeskiftet fra Statoil til Circle K. Vi har merket om 345 bemannede energistasjoner og truckautomater på 316 dager. Det stemmer at det finnes noen Statoil-stasjoner igjen, og dette skyldes blant annet forsinkelser i merkeskifteprosessen. Men Forus var offisielt den siste som markerte slutten på merkeskiftet fra Statoil til Circle K.

Dagens pumpepris går til våkne sjåfører

Trolig har det en stund vært planlagt at nettopp Forus-stasjonen skulle være landets siste. Det gir en fin pr-effekt ettersom de også var den første. Men så har det altså gått litt fort i pumpene. Våkne sjåfører er ikke lett å lure og dagens pumpepris går til dem.

Da NorCargo-bilene på Karihaugen skulle omprofileres til Bring-dekor for noen år tilbake, ble det etter sigende gjemt unna en bil. Den gikk lenge i Nor-Cargo fargene for liksom å bevare siste rest etter Sties. Hva som skjedde til slutt, vet jeg ikke. Det er nok litt verre å gjemme en stasjon, men det skulle ikke forundre oss om noen vil vente så lenge som mulig. Det er mye nostalgi der ute.

Uansett - det finnes altså fortsatt et knippe stasjoner med Statoil-dekor rundtomkring, men ikke si det til noen. De er nemlig ikke offisielle.