Forlanger seriøsitet:

Joab støtter «Här stannar Sverige»

Med lang transporterfaring, 90 lastebiler og 125 ansatte, har C-R Johanssons Åkeri i Varberg kvalifisert seg for å kjøre samtlige transporter for påbyggeren Joab mellom Danmark og Sverige.

Joab støtter aksjonen "Här stannar Sverige" og velger transportører som har de samme verdiene som dem. 
Foto: Tommy Holl
Joab støtter aksjonen "Här stannar Sverige" og velger transportører som har de samme verdiene som dem. Foto: Tommy Holl
Sist oppdatert
- Med mer enn 50 år i bransjen vet vi at kravene og prispresset øker. Selvfølgelig er det alltid mulig å finne billigere alternativ, men vi ser også på andre elementer enn pris. Det handler om å ta et samfunnsansvar og bidra til rettferdige vilkår innen transportbransjen. Vi vil benytte transportører som deler våre verdier.
Peter Olsson, administrerende direktør i Joab.

- For oss er det viktig med samarbeidspartnere som jobber med skikkelige vilkår, sier Peter Olsson, administrerende direktør i Joab, og legger til at man gjennom å være nøye med valg av transportør, også ønsker å markere sin støtte til aksjonen "Här stannar Sverige".

Det er vel knapt noen som ikke har fått med seg at sjåfører og transportører i hele Europa aksjonerer for å vise sin misnøye når det gjelder prisdumping, sosial dumping og usunn konkurranse innen transportbransjen. I Sverige har dette fått stor oppmerksomhet, ikke minst i forbindelse med aksjonen «Här stannar Sverige". Nå går altså påbyggerbedriften Joab ut og forteller at de har valgt aktivt å støtte aksjonen.

Rettferdige vilkår

- Med mer enn 50 år i bransjen vet vi at kravene og prispresset øker. Selvfølgelig er det alltid mulig å finne billigere alternativ, men vi ser også på andre elementer enn pris. Det handler om å ta et samfunnsansvar og bidra til rettferdige vilkår innen transportbransjen. Vi vil benytte transportører som deler våre verdier, säger Peter Olsson.

Joab har derfor valgt å inngå en kontrakt med C-R Johanssons Åkeri i Varberg, som skal stå for bedriftens transport av blant annet lastevekslere og kraner til og fra Danmark. Joab har i mange år hatt langsiktige avtaler med transportører, som oftest lokale, som står  for transporten mellom bedriftens anlegg i landet.

- I tillegg til å velge samarbeidspartnere som jobber med rettferdige vilkår, vil vi også medvirke til en sikker og miljøopptatt transportnæring. Dette har vi gjort i mange år når det gjelder transport i Sverige. Nå har vi også sørget for dette på våre transporter til og fra Danmark. Dette er spørsmål vi også forsøker å få våre underleverandører til å jobbe mer med, avslutter Peter Olsson i Joab.

Transportøren

C-R Johanssons Åkeri bedriver sin virksomhet med svenskregistrerte lastebiler og vogntog, og har også svenske sjåfører som jobber for tarifflønn. Selskapet ble grunnlagt i 1959 av Curt-Rune Johansson och drive i dag av sønnen Per Johansson. Transportselskapet kjører både innenriks i Sveirge, samt utenlands. I tillegg leier de ut lokaler og containere. De har ca. 90 lastebiler, og 125 ansatte. Hovedkontoret ligger i Varberg, med filialer i Halmstad og Jönköping.

Les også:

Nok er nok. Nå stopper de lastebilene.

 

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017