Jørgensen AS konkurs

Tirsdag ettermiddag måtte eier Ragnar Blomquist gå veien til skifteretten og begjære oppbud. 70 ansatte rammes.

Publisert Oppdatert

I dag ble det klart at Jørgensen AS må legge inn årene.

Bulktransportøren Ragnar Blomquist på Stathelle kjøpte Jørgensen Transport og slo det sammen med sitt eget selskap Blomquist Bulk Cargo AS i 2011.

 

Les også: Blomquist overtar Jørgensen

Les også: Blomquist/Jørgensen.. eller omvendt

Regnskapet for 2012 viste riktignok god lønnsomhet, men svært svak likviditet. Regnskapet for i fjor er ennå ikke innlevert.

Gjeld på 74,5 millioner

I dag har selskapet en gjeld på 74,5 millioner kroner, mens verdiene i selskapet er vurdert til 63,6 millioner kroner.

Jørgensen AS har omkring 40 egne biler i tillegg til avtaler med en rekke eiere som også kjører for dem. Totalt skal Jørgensen AS hatt omkring 30.000 årlige transportoppdrag.

 

70 personer er ansatte i selskapet. Disse går nå en usikker tid i møte. Kilder TransportMagasinet har snakket med forteller at virksomheten innstilles allerede i løpet av tirsdagen. Bostyrer har gitt beskjed til alle sjåførene om å returnere til hovedkontoret og forløpig er det for tidlig å si om driften videreføres eller om de ansatte blir sagt opp.

Fikk finans-nei

Ifølge Varden begynte flere ting å gå galt etter oppkjøpet av Jørgensen. Ragnar Blomquist uttaler til avisen at selskapet i dag taper penger.

De skal allikevel ha hatt en grei dialog med långiverne som hadde akseptert en løsning frem til en av finansinstitusjonene sa nei. Dermed var det ingen annen mulighet enn å gå til skifteretten.

Datterselskaper av Jørgensen AS er Bbc Trucking A/S, Blomquist Transport Sp. Z O.O og svenske Bess Transport AB.

Bess er et datterselskap av Jørgensen AS.
Bess er et datterselskap av Jørgensen AS.