Julen kom tidlig i år

Alle de ansatte visste at det var ny bil på gang i Scantank Gass, og alle spurte hvem som skulle ha den. Alle unntatt Øyvind Grønhaug.

Han så ikke denne komme, den godeste Øyvind Grønhaug.
Han så ikke denne komme, den godeste Øyvind Grønhaug. Foto: Helene Magnesen, Norsk Scania
Sist oppdatert
Ut fra verkstedet kom alle ansatte på Scania marsjerende med flagg, champagne og hornmusikk.
Ut fra verkstedet kom alle ansatte på Scania marsjerende med flagg, champagne og hornmusikk. Foto: Helene Magnesen, Norsk Scania
Steinar Karlsen (til venstre) er sjefen som bestilte bilen.
Steinar Karlsen (til venstre) er sjefen som bestilte bilen. Foto: Helene Magnesen, Norsk Scania

Overleveringen hos Norsk Scania i Bergen var av den sjeldne sorten, en dag i starten av oktober.

Foranledningen var et ønske fra daglig leder Steinar Karlsen om å gjøre litt ekstra stas på en oppofrende sjåfør.

- En type alle vil ha ansatt

- Øyvind begynte å jobbe for oss i august 2014, og omtrent samtidig oppdaget legene noe som gjorde at han mistet førerkortet i et halvt år. I stedet for sykemelding, ville Øyvind jobbe på verkstedet i den tøffe perioden. Han er en mann som alltid finner løsninger og vi setter utrolig stor pris på innstillingen hans. Han er en type som alle bedrifter ønsker å ha ansatt, så derfor var det veldig kjekt for oss å kunne gjøre dette, sier Karlsen.

Helene Magnesen hos Scania tok utfordringen på strak arm og da Øyvind trodde han skulle være med sjefen for å hente en varebil, ble han møtt av flagg og rød løper.

- Jeg syns det var rart at vi parkerte på fremsiden, men Steinar sa at han måtte hente nøklene inne i resepsjonen. Så gikk porten til verkstedet opp og ut kom en ny Scania med plakat i frontruten.

Der sto det "Gratulerer med ny bil, Øyvind".

Ut fra verkstedet kom også alle ansatte på Scania marsjerende med flagg, champagne og hornmusikk. - Jeg liker egentlig ikke så mye oppmerksomhet, så jeg ble litt satt ut, innrømmer en heldige sjåføren. Nå gliser han fra øre til øre og føler seg som en guttunge på julekvelden.

Scania-tatovering

- Jeg kjørte Mercedes før og må innrømme at jeg vurderte hva jeg skulle finne på for å få en annen bil. Jeg har tross alt tatovert Scania på overarmen, avslutter Øyvind.

Nå slipper han å gruble lenger. Gratulerer med ny bil!

Overleveringen hos Norsk Scania i Bergen var av den sjeldne sorten, en dag i starten av oktober.
Overleveringen hos Norsk Scania i Bergen var av den sjeldne sorten, en dag i starten av oktober. Foto: Helene Magnesen, Norsk Scania

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017