Det går mot sjåførstreik i Portugal

To fagforbund, ett av dem nydannet, er i ferd med å sette makt bak kravene.

Tidspunktet er neppe tilfeldig valgt.
Tidspunktet er neppe tilfeldig valgt. Foto: Faksimile google-maps
Publisert

I følge meldinger fra Portugal kan det virke som det er den ferske organisasjonen for sjåfører med farlig gods, SNMMP, som er initiativtaker til streiken som er varslet fra 12. august.

Hvilke krav det streikes for har vi ikke fått klarhet i ennå, men SNMMP ble stiftet i november i fjor for å "forbedre, strukturer og forene profesjonell sektor".

Det ser nå ut som at de har fått følge av STRUN, som organiserer bussjåfører og distribusjonssjåfører nord i Portugal. Men hvor STRUN har tidsbestemt streiken frem til 20. august, vil SNMMP fortsette til kravene er innfridd.

Ifølge nettstedet mittportugal.eu, er konsekvensene av streiken ventet å bli stor, ikke minst siden det rammer drivstoffleveringene til Portugals bensinstasjoner midt i ferietiden.

Myndighetene og domstolene skal være på banen for å sørge for at nødvendige samfunnsmessige funksjoner ikke stopper opp, blant annet er det satt krav til at noen stasjoner skal holde åpent. LES MER PÅ NETTSTEDET HER.

Hva sjåfører i Portugal foretar seg har for såvidt liten direkte påvirkning på norske sjåfører, men det er også en kjennsgjerning at den svært lave organisasjonsgraden blant norske sjåfører effektivt hindrer dem i å ta i bruk samme virkemidler.