23948sdkhjf

Kåret til Norges beste sjåfør

Martin Stødle (20) fra Sandnes stakk, i knalltøff konkurranse fra seks andre finalister, av med seieren i årets norske finale i Young European Truck Driver! Han er dermed klar for å representere den norske sjåførstanden i den europeiske finalen, 7. og 8. september i Södertälje.

Martin lå etter økonomikjøringen på fredag på en delt andreplass, og etter en fenomenal innsats i ferdighetskjøring var det han som fikk den store æren av å stå på toppen av seierspallen når alle finalister hadde kjørt og poengene var telt opp. På andreplass kom Bård Ivar Bru, som vant økonomikjøringen - og på tredjeplass kom Kjetil Sveggen.

Til tross for sin unge alder (den yngste av alle finalistene) har han ekstremt mange timer i en lastebilhytte etter å ha vært med sin nåværende arbeidsgiver og sjef, Gaute Lunde opp i gjennom barndommen.

Alle finalistene er svært dyktige sjåfører som kunne hevdet seg godt i den europeiske finalen - og vi er derfor svært stolte av å sende Martin til Södertälje for å vise hva norske sjåfører er gode for!

Det skriver arrangøren, Scania, i en pressemelding og passer samtidig på å takke alle finalister og andre deltagere for innsatsen - og publikum for oppmøtet.

Og selvsagt: En stor gratulasjon til Martin Stødle med finaleplassen!

I tillegg til plass i den europeiske finalen vant Martin Stødle ett gavekort på 10.000 kroner fra Scania Finans AB, mens Bård Ivar Bru vant ett gavekort på valgfritt sommerdekksett fra Michelin.

De tre på pallen når alle poeng var telt opp var også tettrioen fra økonomikjøringen, som ble vunnet av Bård Ivar Bru - med de to andre hakk i hæl med like mange poeng og delt andreplass.

Totalt ble det nærmere 200 påmeldte sjåfører i årets YETD i Norge, og av dem deltok syv finalister plukket ut fra de regionale finalene i den avgjørende finalen i Bergen 18. august.

Dette var finalistene i årets Young European Truck Driver:

Torunn Sneis - 30 år fra Vinterbro og kjører til daglig for Bama Logistikk AS. Hun vant den regionale finalen på Transportmessa, Gardermoen.

Martin Nordhaug - 25 år fra Sørreisa og kjører til daglig for familiebedriften, Nordhaug Maskin AS. Han vant den regionale finalen i Harstad.

Martin Stødle - 20 år fra Sandnes og kjører til daglig for Gaute Lunde Transport AS. Han vant den regionale finalen i Stavanger.

Arne Harald Wintervold - 26 år fra Tynset og kjører til daglig for Forsvaret. Han vant den regionale finalen i Lillehammer.

Christer Blankenberg - 28 år fra Froland Verk og jobber til daglig i familiebedriften, Blankenberg Transport AS. Han vant den regionale finalen i Kristiansand.

Kjetil Sveggen - 27 år fra Kristiansund og kjører til daglig for Waage Transport AS. Han vant den regionale finalen i Trondheim.

Bård Ivar Bru - 27 år fra Åmsosen og kjører til daglig for Jarl Kvam Transport AS. Han vant den regionale finalen i Bergen.

KORT OM YOUNG EUROPEAN TRUCK DRIVER 2012

Nå er det femte gang Scania arrangerer den meget godt mottatte konkurransen Young European Truck Driver for unge lastebilsjåfører i hele Europa.

Hensikten er å finne den beste lastebilsjåføren under 35 år. I konkurransen gjelder det sjåførene allerede gjør i hverdagen: å kjøre sikkert, defensivt og økonomisk, manøvrere bilen - i konkurransen en semi - samt sjekke bilen før kjøring.

Bakgrunn for konkurransen

Scania startet sine sjåførkonkurranser i 2003, som et svar på EUs mål om å bedre trafikksikkerheten, redusere trafikkulykker og øke interessen for sjåføryrket. Siden har konkurransen blitt arrangert i 2005, 2007 og 2010.

Sikkerhet står fortsatt sentralt, men i dag ser transportindustrien, politiske ledere og samfunnet for øvrig andre fordeler ved å fokusere på sjåføren.

Stadig flere ser den viktige rollen sjåføren har for driftsøkonomi og miljø. Sjåføren er nøkkelen til lavere drivstofforbruk og mindre kjøretøyslitasje, raske og pålitelige leveranser og ikke minst sikkerhet på vei. En investering i sjåføren er dermed mye verdt, både for samfunnet som helhet og det enkelte transportfirmaet.

I Norge gjennomføres konkurransen i samarbeid med Michelin og Scania Finans.