Kim Johansen dømt i Danmark

Må betale dansk skatt for sine 700 utenlandske sjåfører.

En av Kim Johansen sine sjåfører på jobb i Norge. Fremover skal han og kollegaene trekkes dansk skatt om transporten er innom Danmark.
En av Kim Johansen sine sjåfører på jobb i Norge. Fremover skal han og kollegaene trekkes dansk skatt om transporten er innom Danmark. Foto: Svein-Ove Arnesen
Publisert Oppdatert

Kampen har pågått lenge, men nå er den trolig avgjort. Kim Johansen International Transport er dømt i Østre Landsret og må trekke sine utenlanske sjåfører dansk skatt og arbeidsgiveravgift når transporten deres starter, slutter eller går gjennom Danmark. Det skriver danske 3F.

Bedriften har 300 lastebiler på danske skilter, men de 700 sjåførene er alle utenlandske og får lønn av selskapets utenlandske datterselskap, der sjåførene er ansatt.

Frem til nå har firmaet betalt 580 danske kroner daglig pr. sjåfør. Det står å lese i den nylig avsagte dommen. Denne summen skal dekke lønn og alle andre omkostninger.

Dommen som nå er offentliggjort er ikke anket og er dermed rettskraftig.

Kim Johansen har selv uttalt ved flere tilfeller at han snart "ikke gidder mer" og vil flagge ut virksomheten etter mye fokus fra både media og fagforbund i Danmark de siste årene.

Tungt.no ble med en av sjåførene for noen år tilbake. Les også: Takk Gud for denne jobben!