Klart for årets transportmesse

Sist var det 18500 innom dørene. Her er noen av høydepunktene for årets stormesse.

Slik så det ut da tungt.no besøkte riggingen dagen før dagen. Store, tunge aktører, alt fra Fassi og Bussbygg via Thermo King og Zetterberg, og med store tunge kundebiler fra Asko, Tine og Bring var i ferd med å fintune plasseringene sine.
Slik så det ut da tungt.no besøkte riggingen dagen før dagen. Store, tunge aktører, alt fra Fassi og Bussbygg via Thermo King og Zetterberg, og med store tunge kundebiler fra Asko, Tine og Bring var i ferd med å fintune plasseringene sine. Foto: Haakon Førde
Sist oppdatert
Torstein Magelssen, PR- og informasjonssjef i Volvo Norge, kan fortelle at de lanserer en spesiell kampanjemodell under Transport 2016.
Torstein Magelssen, PR- og informasjonssjef i Volvo Norge, kan fortelle at de lanserer en spesiell kampanjemodell under Transport 2016. Foto: Volvo
Palfinger frister med Norgespremiere på Palfinger PK165.002 TEC 7 - spesialutviklet og konstruert for lastebiler med en maks totalvekt på 32 tonn.
Palfinger frister med Norgespremiere på Palfinger PK165.002 TEC 7 - spesialutviklet og konstruert for lastebiler med en maks totalvekt på 32 tonn. Foto: Palfinger

Torsdag morgen braker det løs med åpning av årets stor-messe for transporten, nemlig Transport 2016 på Lillestrøm.

Messen åpnes av samferdselsministeren og pågår frem til lørdag.

For publikum er det trolig greit å vite at messen er gratis - og at det er lurt å google seg frem til en registrering i forkant.

Utstillingsflaten er 60.000 m2  noe som ifølge prosjektleder ved Norges Varemesse, Andreas Ljones, gjør messen til landets største messe i år, uansett kategori.

Så, hva skjer? Noe vet vi allerede.

Volvo lanserer special edition

Vi vet at Volvo vil være største utstiller med en samlet utsillingsplass på nesten 4000 m2. De ruller på med fullt spekter der også buss, anlegg og varebil inngår. Totalt vil de stille med 10 Volvo lastebiler, deriblant kundebiler. Renault er også representert med egen stand. De viser en ny 17 seters minibuss som har Norgespremiere.

Mye av fokuset fra Volvo denne gangen vil dreie seg om tilleggstjenester. Derfor har de tatt med seg alle sine produkteksperter. Rosinen i Volvo-pølsa vet vi ikke hva er ennå. Det er en spesiell kampanjemodell fra Volvo som lanseres i begrenset opplag. Volvo liker å holde godbitene litt til brystet i så måte.

Vi husker forrige gang, på Transport 2011, da viste de Volvo 750 for første gang. Nyheten denne gang er naturligvis ikke like stor.

Volvo er forøvrig en av hovedarrangørene av messa sammen med NLF, Scania og påbyggergruppen i Norsk Industri.

Scania markerer jubileum og viser anleggsløsning

Scania markerer 125 års jubileumet og viser produkter fra flere generasjoner. Fra veteran- til nybil samt noen skikkelige «show-stoppere», representert ved blant annet; R730-snutebil, et bredt spekter kundebiler - og en samling busser som viser tilnærmet hele Scanias sortiment, deriblant den nye buss og hybrid-løsningen. Blant trekkplasterne finner vi også en liten hemmelighet - en nyrestaurert «kjendis».

Noe av det viktigste for Scania er å vise ny transportløsning for anleggskjøring som de har veldig tro på.

Transportkonferansen

Transport 2016 har også en rekke seminarer, samlet kalt Transportkonferansen, ved NLF sin stand. Blant høydepunktene finner vi kompetanseheving, trafikksikkerhet og kontroll, samt fremtidscenarier om fremtiden sett fra henholdsvis speditør og transportørs perspektiv. I tillegg har vi en sak vi selv er veldig interesserte i å høre mer om - nemlig vegvesenets nye krimavdeling.

Show, radiostyring, uttak til Yrkes NM og mer til

De yngre (og vi som aldri blir noe særlig eldre) kan prøve radiostyrte lastebiler eller kikke på showlastebiler. Oslo Motor Show kommer nemlig med en smakebit fra messen de skal ha senere, og de tar med seg en bil fra hver kategori.

Hiab klinker til med konkurranse - nemlig verdensmesterskap i Krankjøring (WCC 2016). Norsk kvalifisering foregår på messa lørdag. Ellers blir det uttak til Yrkes NM for lærlinger, uoffisielt Norgesmesterskap i å legge på kjetting, og helt sikkert mye mer som vi ikke vet i skrivende stund.

Men én ting vet vi. Vi vil være til stede og bringe deg nyhetene her på tungt.

I tillegg vil selvsagt TransportMagasinet og Veteranlastebilen være på plass. Du finner oss i Hall E. Stikk innom da vel!

Konkurransen gjennomføres mellom 1000 og 1600 torsdag og fredag. Eventuelle finaler er på lørdag mellom 1000 og 1300. Siste gang Yrkes NM ble gjennomført gikk førstepremien til Sogn og Fjordane
Konkurransen gjennomføres mellom 1000 og 1600 torsdag og fredag. Eventuelle finaler er på lørdag mellom 1000 og 1300. Siste gang Yrkes NM ble gjennomført gikk førstepremien til Sogn og Fjordane

Denne saken ble første gang publisert 09/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017