Dette har skjedd siste kontrolldøgn

Et firma anmeldt for sjåførens brudd på kjøre- og hviletid, nye Tesla-transporter stanset og dramatikk på E6. Ellers er det flere gode resultater på dekk, kjetting, bremser og sjåførdøgn. Her er resultatene av siste døgns transportkontroller.

Nettopp stanset på Notodden. Ikke alle kan veien. Her er sjåføren anmeldt og hjullås er på plass. Foto: Statens vegvesen
Nettopp stanset på Notodden. Ikke alle kan veien. Her er sjåføren anmeldt og hjullås er på plass. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Et sveip over statens vegvesen sine twitter- og pressemeldinger gir en indikasjon på hvordan statusen egentlig er i transportriket. Vi hører som oftest om de spesielle tilfellene, men her er det også mye bra. Blant annet ble det ikke funnet ett eneste brudd på kjøre- og hviletider i en kontroll av 84 sjåførdøgn. Vi noterer også på plussiden at et firma er anmeldt for sjåførens brudd på kjøre- og hviletider.

Dette er noe av det som har hendt siste døgn:

På Krossmoen står to vogntog med fisk og venter på trekkvogner med tre aksler slik at de kan trekke hengernes vekt videre på lovlig måte. I natt har kontrollørene også sjekket 84 sjåførdøgn for kjøre- og hviletid. Resulatet var godt. Ikke ett eneste brudd ble funnet.

Mer Tesla-trøbbel og E6-drama

Tesla-transporter stanset igjen. Foto: Statens vegvesen
Tesla-transporter stanset igjen. Foto: Statens vegvesen

Like før helgen ble det klart at vegvesenet på Svinesund så fire biltransporter de ønsket å se nærmere på. De rakk å stanse to av dem, og begge fikk kjøreforbud på grunn av dårlige dekk. Litt senere kolliderte den tredje transporten på E6 og fikk kjøreforbud av politiet. Alle fraktet nye Tesla-biler. NLF frontet saken kraftig og poengterte også at bilene hadde Euro 3-motorer, noe som ikke er helt i tråd med Teslas miljøbilde. Tesla i Norge lovet å få orden på transportene. Tirsdag ble det dog klart at ytterligere to Tesla-transporter er stanset på Svinesund. Begge hadde store mangler. Den ene manglet bremser.

Det skjer mer i Østfold. I går vedtok en utenlandsk sjåfør en bot på 8000 kroner etter at han søndag kveld kjørte på og skjøv en personbil hele 1,5 kilometer foran seg på E6. I bilen satt en kvinne og et barn. De fikk ingen fysiske skader og sjåføren forteller til lokale medier at han ikke så bilen i blindsonen da han skiftet felt.

Bedriften anmeldt

På Håbakken ble en utenlandsk sjåfør anmeldt for grove brudd på kjøre- og hviletid. Han hadde kjørt uten å bruke sjåførkortet og hvilt mindre enn fire timer i løpet av siste døgn for å få et lass frem i tide til Bergen.

Noen timer tidligere ble en sjåfør på samme plass anmeldt for grove brudd på kjøre- og hviletid for andre gang i 2018. Her blir også firmaet anmeldt for ikke å legge til rette for sjåføren slik at han kan følge reglene.

62 sjekket, ingen mangler

I nord er 62 tunge kjøretøy sjekket. Ingen hadde mangler på dekk eller kjetting. Det må sies å være et godt resultat. Et foretak manglet bombrikke og fikk gebyr på åtte tusen kroner. I tillegg fikk to andre kjøreforbud på grunn av sikthindrende saker montert i frontruten.

To fikk kjøreforbud i nord etter å ha sikthindrende gjenstanser i ruta. Foto: Statens vegvesen
To fikk kjøreforbud i nord etter å ha sikthindrende gjenstanser i ruta. Foto: Statens vegvesen

På E6 Nordkjosbotn er to transporter ilagt overlastgebyr og fire gebyr ble gitt for mangel av vinterdekk.

I går kom også resultatene av en større kontroll i Kirkenes/Neiden fra lørdag til mandag. 48 er kontrollerte. En ble anmeldt for å ikke ha fartskriver og føreren hadde heller ikke YSK. Det ble tre bruksforbud for manglende kjetting/uegnede dekk. Ett gebyr for manglende bombrikke ble også utdelt.

Gode bremseresultater

På Finnsnes trafikstasjon ble i går to førere anmeldt for mangel av førerett. En fører manglet YSK og to kjøretøy ble avskiltet. Også her manglet en person bombrikka og en annen transport fikk bruksforbud for å ikke medbringe løyvedokumentet. Ett overlastgebyr på 6000 ble utdelt. Dessuten ble det foretatt bremsekontroller og her meldes det om gode resultater.

Hardt møte med tunnelveggen - del 2

Like før vi skal publisere denne saken, kommer det inn en melding fra Notodden. Her er det nettopp stanset et vogntog for kontroll. Skjønt, det skulle trolig ikke så mye til. Noen kunne ikke veien godt nok og har vært innom en tunnelvegg. Her var det store skader på hengeren og skarpe kanter. Sjåføren er anmeldt og hjullås er montert, skriver vegvesenet. Tungt.no har tidligere omtalt denne hengeren etter nattlig dramatikk i Haukelitunnelen.