Glimt 4: Korona på veien

Wiggo følte seg spøkelsesaktig alene på Vestlandet. Torstein hyller et bergingsfirma i Østfold som tilbyr seg å gjøre ærend for folk. Knut Steinar bruker tittel "fyllefant" for Hoyer...

Wiggo holder trygg avstand til dansken
Wiggo holder trygg avstand til dansken Foto: W. H. Lamela
Publisert Oppdatert

Vi fortsetter vår lille uhøytidelige daglige glimt-serie fra transportfolk av alle typer i:

Norsk transport i koronaens tid!

Trykk her for:

Glimt 9: Wiggo H. Lamela er selverklært «yrkeskriminell» for Vest Trafikk AS, men var lettere sjokkert da han kjørte fra Sandvikvåg til Aksdal i går.

Ikke en bil i sikte på 1 time og 20 minutter :0
Ikke en bil i sikte på 1 time og 20 minutter :0 Foto: W. H. Lamela

- Jeg hadde nesten hele fergen for meg selv, var bare en danske og meg. Og nesten hele veien for meg selv. Kjørte fra Sandvikvåg ferjekai til Shell Aksdal uten å møte en eneste bil eller vogntog. Det var helt sprøtt. 1 time og 20 minutt UTEN å møte noe trafikk!!! Nesten som det spøker en plass.

- Du er i full jobb altså?

- Ja, kjører kveld/natt denne uken. Det er ikke en gang folk ute. Men nok av firbente forresten…

- Hva er utsikten for de neste dagene?

- Kjører base-base – men det er usikkert om hvor lenge det varer.

Klikke her for en fin Wiggo-sak på Tungt for noen år siden

Sjarmøren Wiggo har prydet Tungt.no tidligere også
Sjarmøren Wiggo har prydet Tungt.no tidligere også Foto: arkiv anno 2014

– Hva er det beste koronatipset du har fått så langt?

- Vaske hendene godt og bruk antibac.

– Hva irriterer deg mest nå? Kollegaer? Myndighetene? Allah? Eller at påsken ser ut til å bli «avlyst»?

- Allah.

– Er det noen i bransjen du synes har gått foran som et godt eksempel og burde få skryt?

- Alle som kjører gods og står på for at andre skal få sine nødvendige varer.

- Hva tenker du om oss skribenter som ikke klarer å bli enige om hvordan korona/corona skrives?

- Har også lurt på hvorfor dere ikke blir enige om hvordan det skrives 😊

Glimt 10: Nede i Østfold sitter Norges største Volvo-kjendis (mine ord, ingen som har motsagt dem ennå :)) og duracell-mann Torstein Magelssen uvanlig stille.

- Merkelig! Når man har lite å gjøre går ting tregere! Neida, er i ferd med å nærme meg slutten på hytteprosjektet jeg har holdt på med i seks år. Deilig å ha tid til dette også i en vanskelig tid.

- Hva kjører du nå?

- Skal nok i år også ut på veien med Volvo Showtrailer på diverse arrangement i Norge –om ikke de blir avlyst - men den sesongen har ikke startet ennå, så akkurat nå har jeg mye kjøretid å gå på.

- Så akkurat nå jobber hjemmefra med diverse henvendelser og forberedelser til neste Volvo på vei - kundebladet jeg har ansvaret for. Jeg etablerte eget konsulentbyrå, TMM Torstein Magelssen Media hvor jeg i hele 2019 hadde mange interessante oppgaver i bransjen, aller mest Volvo Norge. Men nå er mye satt på vent – som ellers i samfunnet.

- Beste koronatips så langt?

- Hold avstand – vask hendene – bruk antibac. Det skulle jeg ønske en del eldre mennesker som snakker til en hadde forstått, de kommer dessverre ofte helt opp i ansiktet på deg. Satser også på lav aktivitet. Jeg som har mulighet til unngå mange mennesker har bosatt meg på hytta – lovlig bosetting da den ligger i samme kommune som bostedsadressen - Sarpsborg.

- Hva irriterer deg mest!

- At media forsøker å finne alle negative vinklinger på elendigheten – det er for mye negativt nå, hvorfor skal man sette fokus på hvor dårlig økonomien kan komme til å bli (nyhetene i dag) – folk blir deppa av slikt. Jeg er også irritert over folk som syter fordi noe må avlyses –eller en feriereise glapp. Nå må vi ha fokus på dugnaden for å stanse virusets herjinger.

- Noen i bransjen som har gått foran?

- Ja! Et bergingsfirma jeg hørte om på NRK Østfold i går, de tilbød seg å gjøre ærend for folk som ikke kom seg ut, som sjefen sa: Vi er jo allikevel på jobb og det er lite å gjøre – grunnet lite biltrafikk.

- Corona eller korona?

- Den diskusjonen opptar meg ikke. Vi vet jo hva vi snakker om uansett.

Tankbilhverdagen i dag - rolig og bra. Bildet er tatt på Circle K, Lyngdal..
Tankbilhverdagen i dag - rolig og bra. Bildet er tatt på Circle K, Lyngdal.. Foto: Knut Steinar Sand

Glimt 11: Nede fra Sørlandet kommer dagens blideste melding om tankbilhverdagen.

Guttungen himself
Guttungen himself Foto: Lånt fra Facebook

Knut Steinar Sand, med oppnavnet Guttungen og den kreative tittelen Fyllefant hos Hoyer Norway AS, ser temmelig lyst på situasjonen.

- Men du, aller først, hvordan fikk du det navnet?

- Guttungen var et kallenavn jeg fikk av en kunde. Jeg kjørte sammen med to andre godt voksne på den tiden , så da ble jeg guttungen. Selv om jeg var langt inne i 30-åra 😂

- Og du kjører drivstoff?

- Jeg kjører for Hoyer med Agder som distrikt, og med en og annen tur til Vestfold og Telemark . Stortrives med både jobb og arbeidsgiver. Har holdt på med ADR i tank i en eller annen form i snart 14 år, så kan nesten ikke noe annet 😂

- Hvordan er aktiviteten akkurat nå?

- Det er rolige dager for oss. Det merkes at ikke så mange biler er ute på veien om dagen. Men på truckdiesel er det fullt trøkk. Varehandelen holdes i gang. Og det aller mest positive er at det er fint vær og bare veier her på Sørlandet 😊

- Hvordan blir dere tatt i mot ute hos kunder og på veien?

- Vi som kjører drivstoff deltar nok ikke så mye i det sosiale sjåførlivet på kaféer og slikt. Jeg kjører skift og sjåfør 2 venter på å overta bilen, så da blir 45-minutteren stort sett tatt i bilen. Men flott tiltak med glimt fra hverdagen! Er interessant å få innblikk i andre sjåførers hverdag.