Gladmelding til norske Kreiss-kunder

Kreiss takker kundene, og har fått tommel opp fra Arbeidstilsynet til å kjøre kabotasje igjen.

Kreiss melder at de igjen er på full fart når det gjelder innenlandskjøring i Norge.
Kreiss melder at de igjen er på full fart når det gjelder innenlandskjøring i Norge. Foto: Faksimile fra Kress sin Facebookside
Publisert

NLF meldte den 20. januar at det latviske selskapet Kreiss var ilagt kabotasjenekt av Arbeidstilsynet. Dette betydde i praksis at Kreiss ikke kunne ta på seg transportoppdrag av gods mellom to destinasjoner innenlands i Norge.

Den 30. januar melder Kreiss på sin Facebookside at forbudet fra Arbeidstilsynet er opphevet. De benytter anledningen til å takke alle norske kunder og samarbeidspartnere som reagerte på forbudet med fatning, og ser frem til et videre godt samarbeid.

Kreiss melder på sin Facebookside at kabotasjenekten i Norge er kansellert.
Kreiss melder på sin Facebookside at kabotasjenekten i Norge er kansellert. Foto: Faksimile: Kreiss Facebook

Kreiss har i lang tid vært i en konflikt med Arbeidstilsynet vedrørende avlønning av sine sjåfører under kabotasjeoppdrag i Norge. Det ble avdekket et lønnsnivå på 24 kroner timen, og selv etter gjentatte pålegg har ikke selskapet klart å rette seg etter de norske kravene, skriver NLF på sine nettsider.

Nå skal altså Arbeidstilsynet ha mottatt dokumentasjonen de trenger for å igjen tillate kabotasjeoppdrag.

Tungt.no har søkt innsyn i korrespondansen mellom Kreiss og Arbeidstilsynet, men har foreløpig ikke fått denne innvilget.