Kurt Beier sparker sjåførene

- Mangler arbeid til dem.

Publisert Oppdatert

Opp mot 40 filippinske sjåfører lever i uvisshet i den polske byen Koszalin. Det formidler danske Fagbladet 3F. Det dreier seg om Kurt Beiers sjåfører og i forrige uke skal de ha fått beskjed om at de er oppsagte med to ukers varsel etter at de har ventet i tre uker på hva som ville skje med dem videre.

I følge Fagbladet og dansk TV2 står det i sjåførenes kontrakter at dette kun kan skje ved fravær eller grov misligholdelse. I følge kontraktene er sjåførenes lønn 1060 euro i måneden.

I helgen skriver Fagbladet 3F at filippinske sjåfører som kjører for Kurt Beier nå blir kalt hjem fra hele Europa og til Padborg der de deretter får beskjed om å vente på en minibuss som kjører dem til et datterselskap i Polen.

Ytterligere 24 sjåfører skal ha blitt ivaretatt av en tysk menneskerettighetsorganisasjon i Tyskland.

Hendelsene kommer i kjølvannet av etterforskningene der den danske transportøren Kurt Beier er mistenkt for menneskehandel. Det danske Center mod Menneskehandel har fastlått at 22 filippinske og fire srilankere som bodde i en slumleir i Padborg ble utsatt for menneskehandel av transportøren.

Kurt Beiers polske datterselskap HBT Internationale Transport forteller til danske medier at sjåførene vil få tilbud om andre jobber. Dette på tross av at sjåførene selv tidligere har fått beskjed om at de skal sendes hjem til Filippinene. I en uttalelse til TV2 begrunner direktør i Kurt Beier Transport, Karsten Beier, at oppsigelsene kommer som en følge av manglende arbeid for sjåførene.