23948sdkhjf

Berges i kveld

Siste kapittel i historien om bilbergingen i Hadsel

Rundt klokken 19 fredag kveld, på fjære sjø, er det planlagt å starte berging av det latviske vogntoget i Vesterålen. Kranfirmaet Bjørn Ovik AS på Sortland har fått oppdraget fra bileier Lars Prim, og stiller med passende utstyr for å få jobben gjort.

- Bileier har sendt opp to mekanikere og en trekkbil. De ankom nå i ettermiddag. Vi stiller med en 130 tonns mobilkran med løfteåk. Vi har også leid inn en bergingsbil for å sikre mens vi løfter. I tillegg har vi med hjelpemann og en semi med motvekter. Ut over det stiller Hadsel brann og redning opp for å dirigere trafikken og ta seg av eventuelle lekkasjer av diesel eller olje under bergingsoperasjonen, forteller driftsleder Bård Ovik til tungt.no.

Han regner med at det tar et par timer å få vogntoget på veien og fjernet etter at alt er rigget. Kostnadene rundt operasjonen vil han ikke si så mye om, annet enn at Bjørn Ovik AS har fått det de har bedt om i garanti for å gjøre jobben. - Vi har jo en del kompetanse og erfaring fra komplekse bergingsoperasjoner, både på andres og eget utstyr, avslutter Bård Ovik.

Dermed får etterspillet etter utforkjøringen forrige fredag endelig en avslutning. Ifølge Falck Norges driftsdirektør, Tommy Uttakleiv, klarte aldri bileier Lars Prim å stille garanti for summen de krevde. Dermed måtte bileier selv ta grep og kontakte lokale krefter for å få jobben gjort.

Du får mer rundt denne saken, i tillegg til mye annet godt stoff, i papirutgaven av TransportMagasinet. Et abonnement anbefales på det sterkeste. Klikk her!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064