Lars Prim-sjåfør i varetekt

Lastebilsjåføren som tidligere ble stanset med avansert manipulert skriver i bilen, er tilbake i landet. Men nå befinner han seg ikke lenger bak rattet, men derimot bak lås og slå.

Sjåføren sitter nå i varetekt. Han risikerer ett års fengsel. Illustrasjonsfoto.
Sjåføren sitter nå i varetekt. Han risikerer ett års fengsel. Illustrasjonsfoto. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Like før jul ble sjåføren anmeldt for å ha kjørt med manipulert skriver. Bedriften han kjørte for, det latviske transportselskapet Lars Prim, har blitt stanset med flere vogntog den siste tiden der kontrollørene har funnet svært avansert jukseutstyr for å sette skriveren ut av drift. På den måten har det sett ut som om sjåførene har kjørt helt perfekt, mens de i realiteten har alt for mange timer bak rattet.

Les også: Kan ha kjørt 100.000 km med manipulert skriver

Lars Prim har blitt forelagt disse sakene i en felles artikkel tungt.no har skrevet sammen med vår svenske kollega proffs. Prim hevder på sin side at det er sjåførene som er skyld i juksingen og at de selv ikke ante noe.

Les også: Det er sjåførenes skyld

Sjåføren på den aktuelle bilen fikk et forelegg og ble senere utvist fra Norge.

Det tok ikke mange ukene før han var tilbake.

Kilder tungt.no sitter på kan fortelle at sjåføren ble stanset av tollere i Norge. Også da kjørte han en bil fra Lars Prim. Vår kollega Proffs har kontaktet Lars Prim som ikke ønsker å kommentere saken. I det hele ønsker de ikke å svare oss på spørsmål.

Risikerer ett års fengsel

Spesialist i tungbilkontroll ved politiet, Jørn Dalen, forteller til tungt.no at han ikke kan uttale seg om denne konkrete saken, men at han på generelt grunnlag kan si at sjåfører som kommer tilbake i løpet av perioden de er utvist for, risikerer ett års fengsel.

En politikilde tungt.no har vært i kontakt med tror at problemet med tilbakevendende sjåfører ikke er så stor. - Konsekvensen er jo stor om de blir tatt. Jeg skjønner ikke at de tør, forteller han.

En utvisning og tap av førerett medfører ikke nødvendigvis annet enn at sjåføren må holde seg unna Norge. Han kan fint kjøre i andre land. Man kan dermed omgå straffen ved å kjøre i andre land til man har fått tilbake førerretten for Norge.

Ikke alle har tålmodighet til det.

Denne saken ble første gang publisert 08/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017