23948sdkhjf

Lauritzen lover opprydding

Den fjerde april sto det totalt 28 Lauritzen-traller ved Nebbenes. Da Tungt.no tok kontakt, lovet det danske transportselskapet rask endring.

Den 13. februar ble Tungt.no tipset om flere traller som hadde stått langtidsparkert på Fuglåsen døgnhvileplass i Ski kommune. Fire av disse hadde fått parkeringsgebyr, og tilhørte det danske selskapet J. Lauritzen´s Eftf.

Frustrerte sjåfører

Fredag 3. april ble det uttrykt frustrasjon i Facebookgruppa "Yrkessjåføren" over langtidsparkerte traller fra samme firma - denne gangen gjaldt det døgnhvileområdet ved Nebbenes Kro, i Eidsvoll kommune.

Fyller opp Ormlia

Lørdag 4. april tok Tungt.no turen langs E6. Utenfor Nebbenes Kro Sørgående er det fem oppmerkede parkeringsplasser for vogntog. Samtlige fem var opptatt av traller fra Lauritzen. På Ormlia døgnhvileplass like bortenfor, sto det ytterligere 23 traller fra samme firma. Kun én av disse var koblet til en trekkvogn, hvor sjåføren avholdt hviletiden.

Skal flyttes innen 1-2 dager

Kristian Svarrer, CEO i J. Lauritzen´s Eftf, svarer raskt på mail når Tungt.no tar kontakt.

Han forklarer at det har vært utfordringer i forbindelse med eksportgods, på grunn av corona-situasjonen, og at selskapet derfor har endt opp med mange traller i Norge som har manglet gods.

- Hva tenker dere om at sjåfører som trenger hvile ikke finner p-plass fordi traller/tilhengere tilhørende Lauritzen står langtidsparkert?

- Dette problemet har vi blitt gjort kjent med i løpet av helgen, og vi er nå i full gang med å finne bedre p-plasser til våre trailere. Det har aldri vært vår hensikt å oppta døgnhvileplasser fra sjåfører eller bryte gjeldende lovverk, og vi beklager dypt de problemer det har skapt. Vi arbeider med å flytte våre trailere innen 1-2 dager, skriver Svarrer til Tungt.no.

Han opplyser også at firmaet betaler gebyrene de får.

Benytt sjansen til et kupp på abonnement! Kun 545,- ved bestilling i april!

Send "TAB 4" til 2205 og få 10 utgaver av TransportMagasinet rett i postkassen!

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078