- Man kan ikke se framover uten å ha med seg historien!

- Vi i Veteranlastebilen, Norges eneste veteranbilblad for nyttekjøretøy, arrangerer eget nostalgi-torg på messeområdet, opplyser redaktør Tormod Magelssen. Vi snakker om Transport & Logistikk 2019 på Lillestrøm nå i september.

Et av trekkplasterne på Nostalgi-torget:1956 Mercedes-Benz L 325 4x4. Det ryktes om både spennende henger og last i tillegg.
Et av trekkplasterne på Nostalgi-torget:1956 Mercedes-Benz L 325 4x4. Det ryktes om både spennende henger og last i tillegg. Foto: Tormod Magelssen
Publisert Oppdatert

Og det er ingen liten utstilling Veteranlastebilen kommer med denne siste helgen i september:

- Jeg kan jo nevne at det blir totalt 20 nyttekjøretøy. Av dem blir det to vogntog, en septikkbil, en brannbil, en tankbil samt trekkvogner og lastebiler med vanlige påbygg. I tillegg deltar det to varebiler, sier Magelssen.

- Og det er ikke minst morsomt at alle eiere har takket ja med glede og engasjement. Vi som driver med dette liker jo å vise at det er fortiden som har lagt grunnlag for de bilene og transportvirksomhetene som går på veien i dag. Det blir litt dugnadstemning over det hos bileierne, fra både nær og fjern.

Tormod Magelssen er redaktør for Veteranlastebilen - og drivkraft bak Nostalgi-torget på Transport & Logistikk i Lillestrøm.
Tormod Magelssen er redaktør for Veteranlastebilen - og drivkraft bak Nostalgi-torget på Transport & Logistikk i Lillestrøm. Foto: arkiv

Det kommer for eksempel tre biler fra langt oppe i Gudbrandsdalen for å vise seg frem. Og på Oslo brannmuseum var de i fyr og flamme da jeg spurte om de kunne ta med seg en brannbil, og de kommer antagelig tidsriktig kledd også. Dette tror jeg blir ett av de store trekkplasterne for unger i alle aldre.

- Har redaktøren en favoritt selv, blant de utstilte bilene?

- Tja, hehe, jeg har kanskje det, men det kan jeg jo ikke si! Da får vi en fornøyd og 19 misfornøyde utstillere. Det jeg kan love er 20 svært flotte kjøretøy som alle er verd besøket på vårt Nostalgi-torg.

Transport & Logistikk 2019 fyller alle haller og uteområder på Norges Varemesse i Lillestrøm 26. til og med 28. september. Og dermed er det på sin plass å også fokusere på historien.

1946 Volvo LV125 «Rundnos» er det eldste kjøretøyet på Veteranlastebilens Nostalgi-torg.
1946 Volvo LV125 «Rundnos» er det eldste kjøretøyet på Veteranlastebilens Nostalgi-torg. Foto: Tormod Magelssen

«Veteranlastebilens Nostalgi-torg» skal vise transportutviklingen fra 40-tallet og opp til slutten av 80-tallet. På uteområdet mellom hall B og C har de samlet ca. 20 gamle nyttekjøretøy som bringer tankene tilbake til de gode gamle dager. Det eldste kjøretøyet er en Volvo lastebil fra 1946, mens det nyeste kjøretøyet er en 1988 Scania snutebil.

1988 Scania T142 er det nyeste kjøretøyet som deltar.
1988 Scania T142 er det nyeste kjøretøyet som deltar. Foto: Tormod Magelssen

-Vi gleder oss til å vise fram kjøretøyene som var med å bygge landet etter andre verdenskrig. Vi er sikre på at publikum kommer til å sette stor pris på å gå rundt og beundre de gamle nyttekjøretøyene, mimre om svunne tider, samt slå av en prat med kjente i nostalgiske omgivelser. Dette blir både sosialt og gøy, sier Tormod Magelssen, redaktør i Veteranlastebilen.

Denne kommer også: 1961 DAF buss
Denne kommer også: 1961 DAF buss Foto: Tormod Magelssen
Ekte nyttekjøretøy: 1963 Ford Taunus 17M varebil
Ekte nyttekjøretøy: 1963 Ford Taunus 17M varebil Foto: Tormod Magelssen

-Vi er veldig glade for å ha med oss Veteranlastebilen på laget til årets Transport og Logistikk 2019, konferanse og messe. En slik utstilling tenker vi i prosjektledelsen mange i næringen vil sette stor pris på.

Gutta fra Veteranlastebilen har gjort en kjempejobb med å samle noen av de mest spesielle lastebilene fra flere tidsepoker. Vi er virkelig stolte av dette. Her hos Norges Varemesse er det ikke hver dag så flotte lastebiler er til utstilling, sier Trond Andersen kundedirektør i Norges Varemesse.

Veteranlastebilen utgis av Fagmedia AS, et selskap i Egmont Publishing. Selges kun i abonnement - KLIKK HER!