Smart sjåfør- og maskinførerapp

Linx matcher ledige sjåfører og maskinfører med bileiere og entreprenører som har oppdrag. Utviklet av gjengen bak Volmax.

Registrer deg som sjåfør- eller søk sjåfør!
Registrer deg som sjåfør- eller søk sjåfør! Foto: faksimile
Publisert Oppdatert

Cognia, som er familieselskapet bak blant annet Volmax, har også et selskap med navnet Cognia Technology.

De har nå lansert en slitter ny «Linx sjåførformidling». Her kommer ledige sjåfører og maskinoperatører kjapt i kontakt med bedrifter som har akutte behov for å levere varer og tjenester i en verden som står foran betydelig utfordringer.

•	Grant Larsen, konsernsjef Cognia
• Grant Larsen, konsernsjef Cognia

Målet er at flest mulig sjåfører og maskinoperatører som har lyst/mulighet til å gjøre en innsats registrerer seg på portal.linx.no.

- Samtidig kan transportører og entreprenører enkelt søke seg frem til kandidater tilpasset bedriftens behov og ta direkte kontakt.

Det forteller Grant Larsen, konsernsjef i Cognia.

- Med denne løsningen kan vi som selskap bidra til at samfunnet i minst mulig grad stopper opp på grunn av mangel på sjåfører og operatører.

Grant Larsen mener det er en imponerende dugnadsånd på mange områder. Samtidig opplever selskapet at andre virksomheter mangler personell på grunn av økte oppdragsmengder, eller fordi det er sykdomsrelatert frafall blant de ansatte.

- I Cognia har vi vært raskt ute med å omdisponere programmeringsressursene i konsernet for å lage en effektiv formidlingsplattform, sier Kim Finkenhagen, som er IT- og utviklingssjef i Cognia Technology.

Den nettbasert plattformen er gratis både for sjåfører og bedrifter. Finkenhagen presiserer at dialogen foregår utelukkende mellom mulig arbeidsgiver og sjåfør/operatør.