Lansert: Nytt gull fra MAN

Det var MANdag i Bilbao går kveld :) Vår mann Audun Tandberg kravlet rundt med spisse albuer inne i nye TGX og rapporterer om utallige forbedringer.

Det er snasne linjer over nye TGX. Men litt i uventet kanskje, mer retro-tøff enn futuristisk?
Det er snasne linjer over nye TGX. Men litt i uventet kanskje, mer retro-tøff enn futuristisk? Foto: Audun Tandberg
Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Nybillansering er store greier, og forventningene til MAN har vært store.

Hva vil samarbeidet innad i Traton-gruppen bety? Blir det en forkledd Scania, eller har MAN fått beholde sin helt egen bil?

Uansett hva man måtte mene om andre ting, her har MAN gått for gull. Dette er tøffeste lanseringsfarge jeg kan huske å ha sett!

Og vår mann i salen, som er unnfanget, født og vokst opp i MAN, Audun Tandberg, stråler aller mest over en ting: Nå er rattjusteringen på aller høyeste nivå!

Om ikke hytten er ny, er ALT innvendig nytt.
Om ikke hytten er ny, er ALT innvendig nytt. Foto: Audun Tandberg
Nå kan man stillerattet helt ned mellom tærne om nødvendig :)
Nå kan man stillerattet helt ned mellom tærne om nødvendig :) Foto: Audun Tandberg

Om linjene sier Audun: - Frontruten har blitt lavere til fordel til større innvendige skap over denne. Vinduet bak dørene og over døren har blitt fjernet, rettere sagt kledd igjen.

MAN-stil i Bilbao, dessuten lavere frontrute og større skap, se under..
MAN-stil i Bilbao, dessuten lavere frontrute og større skap, se under.. Foto: Audun Tandberg
Digre skap
Digre skap Foto: Audun Tandberg

Også innsteget har blitt forandret. Er noe dypere steg og mindre fare for å trå feil og ripe opp lakken som på den tidligere modellen.

Smart detalj for påfylling av spylevæsker. Uttrekkbar trakt.
Smart detalj for påfylling av spylevæsker. Uttrekkbar trakt. Foto: Audun Tandberg

Kjøleskap som er plassert nærmest førerplass er en stor fordel. Man får bord og kaldt drikke ved behov. I motsetning til lokket på Scania nextgen sitt kjøleskap står lokket opp av seg selv.

Sjåførens fleksible venn - det nye kjøleskapet.
Sjåførens fleksible venn - det nye kjøleskapet. Foto: Audun Tandberg

Det er endret vinkel og plassering på speilhuset.

Fortsatt speil, altså.Men nå med bedre siktåpning mellom a-stolpe og speilhus.
Fortsatt speil, altså.Men nå med bedre siktåpning mellom a-stolpe og speilhus. Foto: Audun Tandberg
Bilen skal være klargjort med software-teknologi for dels og hel selvkjøring. Det betyr at det MÅ komme kamera som erstatter speilene etter hvert.
Bilen skal være klargjort med software-teknologi for dels og hel selvkjøring. Det betyr at det MÅ komme kamera som erstatter speilene etter hvert. Foto: Audun Tandberg
Smarte knapper I nederste del av døren som kan betjenes utenfra. Her har en fire knappeplasser hvor man kan skreddersy og velge knapper blant 15 forskjellige funksjoner hvor en slipper å gå inn i bilen for å utføre funksjoner.
Smarte knapper I nederste del av døren som kan betjenes utenfra. Her har en fire knappeplasser hvor man kan skreddersy og velge knapper blant 15 forskjellige funksjoner hvor en slipper å gå inn i bilen for å utføre funksjoner. Foto: Audun Tandberg
Sideskjørt som svinges inn. Mye bedre enn de gamle man drar ut. Glemmer man å trykke de gamle inn igjen bygger de i bredden, mens disse blir gjemt bak hytten. Smart detalj
Sideskjørt som svinges inn. Mye bedre enn de gamle man drar ut. Glemmer man å trykke de gamle inn igjen bygger de i bredden, mens disse blir gjemt bak hytten. Smart detalj Foto: Audun Tandberg
Flørt med nye lykter, men...
Flørt med nye lykter, men... Foto: Audun Tandberg
Litt overraskende, nye bilen er bygget på den velkjente hyttekonstruksjonen. Til gjengjeld lover toppsjef Joachim Drees i MAN Truck & Bus redusert dieselforbruk med hele åtte prosent.
Litt overraskende, nye bilen er bygget på den velkjente hyttekonstruksjonen. Til gjengjeld lover toppsjef Joachim Drees i MAN Truck & Bus redusert dieselforbruk med hele åtte prosent. Foto: Audun Tandberg