Med modulvogntog på gale veier

Det er et økende problem at modulvogntog bevisst kjører på denne strekningen som ikke er egnet for slik trafikk. I dag ble denne polakken stanset.

Vegvesenet er godt klar over at mange kjører ulovlig på denne strekningen, som også er blant landets mest ulykkesutsatte.
Vegvesenet er godt klar over at mange kjører ulovlig på denne strekningen, som også er blant landets mest ulykkesutsatte. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Onsdag formiddag ble en polsk sjåfør stanset på riksvei 22 utenfor Rakkestad. Han kom fra Ørje og skulle til Halden. Dermed er denne veien den raskeste.

Men det er ikke lov. Veistrekningen er ikke egnet og er dermed ikke blant traseene som tillater modulvogntog.

I takt med at det kommer flere modulvogntog på veiene, har Statens vegvesen registrert at mange velger å kjøre denne veien også med 25,25.

Sparer penger på å droppe omvei

Mange kommer fra Sverige over Ørje og skal nedover i Østfold. Skal man kjøre lovlig, må man via Oslo. Den omveien er det mange som dropper.

- Vi ser at det er en økende trend der denne ulovlige trafikken har økt. Det hele har nok utviklet seg over tid, og vi tror at mange ser en mulighet til å tjene noen ekstra kroner på å kjøre denne strekningen, istedet for å kjøre den lovlige veien via Vinterbro ved Oslo.

Det sier John Reidar Westby, inspektør i Statens vegvesen. De som tar sjansen, sparer såpass med tid at det ligger økonomi i dette. - Sjåføren vi stanset denne gangen visste godt at han skulle kjørt rundt, forteller Westby.

Vogntoget ble observert og fulgt fra Ramstadkrysset ved Mysen og deretter stoppet ved Gjulum.

Sjåføren blir nå anmeldt og måtte koble av hengeren før han ble beordret til å kjøre tilbake til Mysen.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2015, og sist oppdatert 06/04 2017