Merket dekkene selv med M+S

... men det er svært enkelt for kontrollørene å avsløre. Denne ble stanset på Minnesund.

På nett kan man kjøpe svimerker og selv brenne inn M+S-merking. Men det er enkelt å avsløre.
På nett kan man kjøpe svimerker og selv brenne inn M+S-merking. Men det er enkelt å avsløre. Foto: Statens vegvesen
Publisert Oppdatert

Hundrevis av transporter blir nå stanset over hele landet for ekstra kontroller av vinterdekk. Selv om krav til egnede vinterdekk har vært et stort tema siden innføringen av reglene kom i 2013, er det i vinter det virkelig har vært det store temaet.

M+S-merking er minstekravet, selv om også enkelte av disse dekkene også blir nektet videre kjøring om kontrollørene mener de er for dårlige på kontrollplassen eller frem til losseplassen.

De fleste dekkene i dag er også M+S merket. Men det finnes enkelte unntak. For et par dager tilbake stanset kontrollørene på Minnesund et vogntog fra Litauen som hadde to dekk som kontrollørene bet seg merke i. Der var nemlig M+S-merkingen falsk. Merkene var gravert inn i dekket.

Tungt.no har tidligere skrevet om dette ved enkelte anledninger. Kontrollører vi har pratet med, rister gjerne litt på hodet. Det hele er nemlig svært enkelt å kontrollere.

Selv om man via nett kan kjøpe svimerker og selv gravere inn merkingen, vil merkingen alltid være svidd inn og ikke være uthevet slik det er på de gyldige dekkene.

Her ble det gebyr på 750 kroner pr. dekk og nye dekk måtte på plass før videre transport.