Messe avlyst, festen forsterket

I kjølvannet av den avlyste Transportmessa på Gardermoen i høst, har krefter i bransjen jobbet for å sikre den sosiale siden av arrangementet.

Fra Convoi til messa 2015.
Fra Convoi til messa 2015. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert
Vidar Melleby er helklar for truckersfest. Han er neppe alene.
Vidar Melleby er helklar for truckersfest. Han er neppe alene. Foto: Arkiv

Truckers Night 2017 er navnet på arrangementet som går av stabelen 1. og 2. september i grustaket til Øynebråten på Gardermoen.

Bjørn Magnussen er koordinator også bak dette arrangementet, og han trekker spesielt frem Vidar Melleby, regionssjef i Norge for DAF-importør Nordic Truckcenter AS, som idemaker.

Magnussen forteller at det bare sekunder etter at avlysningen ble kjent, tikket det inn mail fra Melleby, som skrev:

«Lag heller en skikkelig truckersfest for sjåførene i år, og la oss se frem til messen i 2019. La oss som skulle deltatt på messa sponse gildet økonomisk mot en liten stand i trailerparkeringen og muligheter for prøvekjøring av bilene våre. Det har vi råd til vi som selger lastebiler. Derimot har vi ikke råd til å miste norske sjåfører. Så kjør i vei og gjør stas på dem!.»

Magnussen opplyser at øvrige utstillere som var påmeldt 2017-messa, også er forelagt tilbud om stand mot støtte til Truckers Night, men at det først og fremst er en sjåførhappening og med begrenset med plass til utstillere.

- For å få arrangementet i havn tyr vi til mest mulig dugnadsånd. Deler av mannskapet fra Norsk Dragracing Gardermoen, som har vært vårt trofaste messecrew siden 2009, stiller selvfølgelig opp uten kostnad. Kjenner vi sjåførstanden rett, ja så henter vi trolig inn litt hjelp derfra også, forteller Magnussen.

- Målsetning er at sjåførene skal slippe å betale så mye som en eneste krone denne helgen. Det blir grilling av hele dyr fredag og lørdag kveld, og sjåførfrokost i et stort telt lørdag og søndag formiddag.

Magnussen har med seg kjente aktører: Den tradisjonelle konvoien opp til Gardermoen arrangeres i velkjent stil av Jon Sandem & Ulven via Facebook/Convoy til transportmessa. Samtidig låner brødrene Helge og Olav Øynebråten bort grustaket gratis, og det settes opp shuttle til dusjanlegg.

- Sosialt samvær er eneste øvelse denne helgen, påpeker Magnussen.

Og kan det bli mer sosialt enn å krones med et ekte truckerbryllup? Et par som fant hverandre under 2015-messa - Majken Hundhammer og Lars-Owe Bratland - skal nemlig gifte seg under Truckers Night 2017.

Løpende info frem til arrangementet finnes på Facebook/Convoy til transportmessa.

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2017, og sist oppdatert 06/04 2017