Messen i Bergen hemmet av krøll

Den planlagte bygg-, transport- og anleggsmessen i Bergen om drøyt to uker blir antagelig uten særlig transport.

Illustrasjonsbilde fra tidligere messe i Bergen. I år blir det uten Bergen Sjåførklubb.
Illustrasjonsbilde fra tidligere messe i Bergen. I år blir det uten Bergen Sjåførklubb. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert

- Vi føler oss lurt, sier primus motor Ole Gunnar Tuft i Bergen Sjåførklubb.

Det er Vestnorsk Bygg, Transport & Anleggsmesse som går av stabelen helgen 19.-21. august.

Selskapet Possibility står bak arrangementet, som såkalt teknisk arrangør ifølge hjemmesidene, og som et samarbeid med Bergen Sjåførklubb.

Men det samarbeidet har havarert. Både manglende informasjon og det som oppfattes som høyt prisnivå for både utstillere og besøkende har bidratt til at det skjærer seg.

I følge Ole Gunnar Tuft ble det fra deres side tatt grep overfor Possibility og purret jevnlig fra siden før årsskiftet – men uten at dette har gitt resultater.

Han forteller at Bergen Sjåførklubben derfor nå har trukket seg ut av arrangementet, og at det samme gjelder forhandlere på transportsiden.

Det bekrefter for så vidt utstillerlisten på messens hjemmeside akkurat nå. Den består med noen få unntak (som Trucknor, hvis anlegg skal benyttes) av bygg- og anleggsutstillere.

- Dette er selvsagt veldig kjedelig for transportbransjen, men vi lover å komme sterkt tilbake, avslutter Ole Gunnar Tuft i Bergen Sjåførklubb.

Også Robert Davidsen Raa, som er ettermarkedssjef nyttekjøretøy hos Bertel O Steen i Bergen, bekrefter situasjonen.

- Grunnet mangel på informasjon tok vi i transportbransjen et møte. Da vi omsider fikk svar fra arrangøren, ble det klart at kart og terreng ikke lenger stemte, forteller Robert Davidsen Raa.

- Det ligger ingen stor dramatikk i det, men vi hadde forventninger til et arrangement i ånd av det sjåførklubben har arrangert tidligere. Dette har vært et sjåførorientert arrangement, nærmest en stor og trivelig familiefest.

- Med profesjonell ny arrangør har både stil, pris og målgruppen endret seg, mer over til beslutningstager. Ikke noe galt i det isolert sett, men vi har ønsket å være på et sjåførarrangement. Derfor har vi og flere valgt å takke nei denne gang, sier Davidsen Raa.

Hos arrangøren kommenterer Harold Sletten, som er administrerende direktør i Possibility, saken slik.

- Vi har hatt god dialog med sjåførklubben hele veien. Jeg skjønner at det ikke har blitt helt som forventet, men helt til det siste har jeg håpet at vi skulle finne en løsning. Vi synes det er trist og leit at de nå trekker seg, men det må vi da ta til etterretning.

- Hva betyr det for messen?

- Vi har veldig stor interesse og respons fra anleggssektoren, både på grunn av lokalisering og tidspunkt, så det blir uansett en stor og flott messe med mye folk. Vi er selvsagt også åpen og aktive mot den delen av transportbransjen som ennå ikke har bestemt seg.

Her er en liten videosnutt fra den aller første messen i 2009. Film av Frode Tellevik.

Messen 2009

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017