Minimesse for lærlinger

Omkring 150 skoleelever gjester tirsdag og onsdag opplæringskontorets "minimesse".

Sist oppdatert
Norsk Gjenvinning er så fersk som lærlingbedrift at de venter på den endelige godkjenningen. I november får de sin første lærling og på minimessen messet de om... nettopp... gjenvinning. - Mange tror vi bare driver med søppel, men det er bare en brøkdel av hva vi gjør, forteller Lisen Ydse Christiansen og Kim Julshamn entusiatisk. Nå vil de promotere gjenvinningsfaget samt logistikk.
Norsk Gjenvinning er så fersk som lærlingbedrift at de venter på den endelige godkjenningen. I november får de sin første lærling og på minimessen messet de om... nettopp... gjenvinning. - Mange tror vi bare driver med søppel, men det er bare en brøkdel av hva vi gjør, forteller Lisen Ydse Christiansen og Kim Julshamn entusiatisk. Nå vil de promotere gjenvinningsfaget samt logistikk. Foto: Svein-Ove Arnesen

- Vi hadde en minimesse her i Oslo for to år siden, forteller Øivind Aksberg i Opplæringskontoret for service og samferdsel. Det var så vellykket at vi ønsket å gjenta det.

Dessuten har jeg fått tilbakemelding fra en tidligere lærling at nettopp denne minimessen var bakgrunn for at han bestemte seg for å bli yrkessjåfør, smiler Aksberg.

Det er ventet omkring 150 elever fra flere videregående skoler tirsdag og onsdag. Tilsammen kommer 10 klasser for å lære mer om hvordan yrkessjåførfaget og logistikkfaget er i praksis.

Minimessen er et samarbeid med medlemsbedriftene og med bidragsytere som Jan Grøvslien, Bring, Hoff, Bærum Kranservice, Lillestrøm Transportservice, Toyota, YTF, NLF, Schenker, Rail combi, Unibuss og sikkert et par til, var det mye ungdommen fikk prøve seg på.

Da tungt.no var tilstede var en busslast lærlinger på vei til Asko for omvisning, mens en solid gjeng var igjen for å prøve aktiviteter på området ved Alnabruterminalen.

Rull bildekarusell på toppen for å se hvem som var tilstede og hva lærlingene fikk prøve seg på.

Det skal ikke så mye til for å bli mobbet. Mens Øivind Aksberg fra Opplæringskontoret for service og samferdsel på vår oppfordring ønsker velkommen til minimesse for lærlinger, står en trivelig gjeng på to personer fra Hoff Transport i bakgrunnen og ler av ham. Det er et tøft liv, Øivind.
Det skal ikke så mye til for å bli mobbet. Mens Øivind Aksberg fra Opplæringskontoret for service og samferdsel på vår oppfordring ønsker velkommen til minimesse for lærlinger, står en trivelig gjeng på to personer fra Hoff Transport i bakgrunnen og ler av ham. Det er et tøft liv, Øivind. Foto: Svein-Ove Arnesen

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017