Samferdelsministeren møter "vinterveiens transportkjøpere"

...og samtidig vil havarikommisjonen se på forbedringspunkter for transportbestillere og myndighetene.

Lagt i kjetting. Arkivfoto
Lagt i kjetting. Arkivfoto Foto: Svein-Ove Arnesen
Publisert

Vinterutfordringene har i år vært spesielt synlige etter en rekke ulykker. Derfor skal samferdselsminister Jon Georg Dale nå møte flere bedrifter som kjøper godstransporttjenester på vei. På møtet, som finner sted fredag 22. februar, vil også statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Guro Angell Gimse delta.

Hensikten med møtet er å lytte til og få innspill fra bedrifter som har praktisk erfaring med kjøp av transport, og høre om deres erfaringer med dårlig skodde vogntog på norske vinterveier.

Blant bedriftene som kommer er Bama, TINE, Lerøy Seafood, Coast Seafood, Hydro Aluminium AS, Brødrene Sunde AS og M3 Transport AS.

Havarikommisjonen lager temaundersøkelse på vinterulykkene

Samtidig er det også sendt ut en pressemelding fra Statens havarikommisjon for transport. De utarbeider gjerne rapporter etter enkeltulykker. Denne gangen er det dog en temaunderøkelse av flere ulykker som skal lages.

Denne temaundersøkelsen vil søke å avdekke hvilke rammevilkår som er førende for de aktuelle transportoppdragene, og hvordan trafikksikkerheten ivaretas gjennom disse vilkårene.

Målsettingen er å finne lærings- og forbedringspunkter for både transportbestillere og myndigheter som kan bidra til å redusere slike veitrafikkulykker.