Ett minutts stillhet for Charlie

Yrkessjåfører landet over ønsker å vise sin respekt i forbindelse med begravelsen.

22 år gamle, Charlie Dan Lind, døde etter trafikkulykken på E8 i januar
22 år gamle, Charlie Dan Lind, døde etter trafikkulykken på E8 i januar Foto: privat
Sist oppdatert

Onsdag 3. april, klokken 11.00, ringer kirkeklokkene for begravelsesseremoni på Sortland.

Samtidig som jordfestelsen finner sted, klokken 13.00, vil lastebiler landet over parkere og markere Charlies bortgang med ett minutts stillhet.

Etter å ha ligget i koma siden ulykken i januar, døde 22-år gamle, Charlie Dan Lind, på sykehuset i Tromsø, 21. mars.

Dagen før ble en litauisk yrkessjåfør dømt til 90 dagers fengsel for ulykken han forårsaket, da han mistet kontrollen over vogntoget i alt for høy hastighet på det glatte underlaget. Hengeren traff bilen som kom imot. Bak rattet satt Charlie.

I ukene etter ulykken har hans mor, Ramona H. Lind, stått på barrikadene og ropt på tryggere vinterveier. Hun har blitt et symbol på konsekvensene av en systemsvikt, som i dag tillater hvem som helst å kjøre hva som helst på krevende norske vinterveier.

Ramona H Lind setter pris på initiativet
Ramona H Lind setter pris på initiativet Foto: Frode Tellevik

Yrkessjåfører landet over har tatt del i debatten og svært mange av dem uttrykker selv at de har merket ubehaget på kroppen, i møte med utenlandske vogntog som ofte mangler egnet vinterutstyr og som i tillegg føres av sjåfører med begrenset kompetanse på vinterføre.

Nå ønsker de å gi noe tilbake.

Derfor mobiliserer facebookgruppen, Yrkessjåføren.no, til en minnemarkering, der vi alle oppfordres til å parkere og stå stille i et minutt i forbindelse med jordfestelsen, klokken 13.00, onsdag 3. april.

- Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken - og en fin gest overfor Charlie, sier Ramona H. Lind i en kommentar til tungt.no.