Minst seks trallefall under etterforskning

SVINGSKIVEMYSTERIET: Som TransportMagasinet har avdekket i nyeste utgave, faller det av langt flere traller enn godt er. Nå bekrefter Statens vegvesen at deres fagfolk jobber med undersøkelser på oppdrag for politiet.

Illustrasjonsbildet er av ny svingskive, tatt i forbindelse med "Svingskiveskolen" du kan lese i nettopp utkomne TransportMagasinet utgave 9-19. BRK er modell.
Illustrasjonsbildet er av ny svingskive, tatt i forbindelse med "Svingskiveskolen" du kan lese i nettopp utkomne TransportMagasinet utgave 9-19. BRK er modell. Foto: Haakon Førde
Publisert Oppdatert

I TransportMagasinet nr 9-19, som er i postkassene til abonnenter denne uken, kan du lese om det store omfanget av traller som "faller av uten grunn".

Til tross for stort skadepotensial, viser våre undersøkelser at det likevel er en problemstilling som ikke i tilstrekkelig grad er belyst av verken bileiere eller myndigheter ennå.

I tillegg til sikkerhetsproblemet det representerer for andre trafikkanter, foreligger ikke minst også en mulig retts-usikkerhet for lastebilsjåfører som blir utsatt for problemet.

Rådende holdninger er at årsaken er slurv og brukerfeil fra sjåføren.

Men etter å ha gravd i problemstillingen, finner TransportMagasinet tilstrekkelig grunnlag til å hevde at bransje og myndigheter bør undersøke om sakene faktisk bør defineres som en systemfeil.

Altså at det ikke foreligger tilstrekkelig grad av kompetanse, opplæring, sikring og kontroll av problemstillingen.

I bladet kan du lese hva vi har avdekket så langt, men vi jobber videre med saken.

Og i går kunne Statens vegvesen bekrefte for oss at deres fagfolk nå er i gang med å undersøke "minst seks" svingskivesaker på oppdrag for politiet i pågående saker i rettsvesenet.

Konklusjoner er ventet i desember, og vi er lovet innsyn straks rapport er frigitt. Vi antar at dette har betydelig interesse for alle som kjører semi og bytter traller en gang i blant?

Tips oss gjerne på [email protected]

TM 919 er ute nå
TM 919 er ute nå