Nord-Norges Transportmesse 2014:

Mye flott i Harstad

For femte gang ble Nord-Norges Transportmesse arrangert i Harstad. Både utstillere og arrangører var fornøyd med messa.

Nord-Norges Transportmesse i Harstad ble en hyggelig opplevelse.
Nord-Norges Transportmesse i Harstad ble en hyggelig opplevelse.
Publisert Oppdatert
Erlend Midtun er leder av Harstad Sjåførklubb. Han var godt fornøyd med gjennomføringen av årets messe.
Erlend Midtun er leder av Harstad Sjåførklubb. Han var godt fornøyd med gjennomføringen av årets messe.
Det er lett å legge merke til de fine lastebilene til Haukebøe Transport.
Det er lett å legge merke til de fine lastebilene til Haukebøe Transport.

Nord-Norges Transportmesse 2014 gikk av stabelen fredag og lørdag på Stangnesbasen i Harstad. Nytt utstillingsområde ga arrangørene mer boltreplass og i overkant av 43 utstillere hadde meldt seg på den etter hvert så tradisjonsrike messa. Det var i år femte gang denne messa ble arrangert og tradisjonen tro så hadde arrangørene Harstad Sjåførklubb sørget for pent vær på åpningsdagen fredag. Lørdagen ble riktignok ikke fullt så varmt, men regnværet holdt seg unna og grått skydekke så ikke ut til å skremme publikum fra å komme.

Lastebiler

Blant utstillerne var flere av lastebilmerkene representert med lokale ansatte, samt med drahjelp fra importørene i større eller mindre grad. Volvo, Scania, DAF, Mercedes-Benz og MAN var på plass. Mercedes hadde sågar med seg hele karavanen de er på tur med, blant annet den store showhengeren med egen butikk. Og showhengere var det flere av.

Scania hadde med seg sin rullende butikk, det samme hadde Volvo. Sistnevnte var det for øvrig artikkelforfatteren som hadde kjørt opp til Harstad.

Mye flott

Ellers var Limetec på plass og viste fram to vogntog med påbygg fra den anerkjente finske produsenten, mens Nor Slep var til stede på Volvo-standen. Flere underleverandører var også på plass, deriblant Autoline, Truck & Trailer Industry og dekk- og felgleverandører for å nevne noen. Organisasjoner som NLF, YTF, NTF og Landsforeningen for trafikkskadde var også på plass.

Ellers kommer det også en hel del flotte lastebiler som stilles ut. Her utmerket blant annet Øyvind Jensen Termotransport fra Fauske seg. Der stilte de med ikke mindre enn seks flotte trekkvogner. Noen veteranbiler dukket også opp og spredte glede blant nostalgikerne.

Blant lastebilleverandørene var det Scania som hadde det flotteste blikkfanget. Der sto det nemlig utstilt en " nybygd" snutebil, en Scania T bygget opp fra en av Markussen Transports gamle lastebiler. En utrolig fin snutebil som vi selvsagt kommer med en egen reportasje om i TransportMagasinet.

Fornøyde

-Ca. 1500 besøkende er vi fornøyd med, og det virker det som om utstillerne er også. Dette har vært veldig gøy, sier leder av Harstad Sjåførklubb, Erlend Midtun.

Vi har tidligere latt oss imponere av denne herlige gjengen Harstad Sjåførklubb. Det ble vi nå også, og vi håper at flere kan få til et tilsvarende miljø som yrkessjåførene har fått til i Harstad.

Vel blåst Harstad Sjåførklubb!

I neste utgave av TransportMagasinet kan man lese en fyldigere reportasje fra messa i nord.

Mye flott å se på Nord-Norges Transportmesse.
Mye flott å se på Nord-Norges Transportmesse.