Nettbuss i Oslo kjøper 17 nye Volvo hybridbusser

Den 6 oktober ble 17 nye Volvo hybridbusser satt i trafikk i Oslo vest. Operatør er Nettbuss Øst. Totalt har Nettbuss-konsernet nå hele 43 Volvo-hybrider i bussparken. Norge er Volvo Bussars største marked for komplette hybridbusser, med over 80 kjøretøyer i trafikk.

Men denne ordren har vi nå levert totalt 80 hybridbusser i Norge, og med det tallet har vi levert flere enn noe annet land, sier Sven-Åge Løkken hos Volvo Buss.
Men denne ordren har vi nå levert totalt 80 hybridbusser i Norge, og med det tallet har vi levert flere enn noe annet land, sier Sven-Åge Løkken hos Volvo Buss.
Publisert Oppdatert

- Hybridbusser med sine gode miljøegenskaper er viktig for å tilfredsstille de miljøkravene som myndighetene stiller, og etter som vi har positive erfaringer med Volvo hybridbusser fra tidligere, var det naturlig å ta kontakt med Volvo også denne gangen, sier Per Nilsen, regionsdirektør i Nettbuss Øst.

Hybridbussene holder hva de lover

I flere år har Nettbuss benyttet hybridbusser i Trondheim og på Hamar.

- De holder hva de lover. Våre hybridbusser er like driftssikre som tilsvarende busser som går på diesel, men den viktige forskjellen er at de forbruker omtrent en liter diesel mindre per mil, sier Svein Ekholt, teknisk sjef hos Nettbuss Øst.

Volvo Buss tar servicen

Nettbuss Øst har valgt å la Volvo Buss ta seg av service og vedlikehold, i stedet for å gjøre dette selv.

- Hybridteknikken er forholdsvis ny og krever spesialkompetanse, så derfor er det å tegne en serviceavtale en trygg løsning for oss, sier Per Nilsen.

Andre generasjon hybridbuss

De nye hybridbussene, med modellbetegnelsen Volvo 7900 Hybrid, er andre generasjon hybrid fra Volvo. Modellen har opp til 39 prosent lavere drivstofforbruk enn en konvensjonell dieseldreven buss. Ved holdeplassene stoppes dieselmotoren og bussen går over i et elektrisk modus som er lydløst og utslippsfritt. De 17 bussene som har blitt levert i Oslo, er også kundetilpasset med blant annet elektrisk oppvarmede sideruter.