Nikola One er lansert

Foto: Skjermdump fra Youtube
Sist oppdatert

I natt ble Nikola One lansert i USA. Den hydrogendrevne lastebilen med 1000 hestekrefter og en rekkevidde på inntil 1900 kilometer vil gjøre det mulig å kjøre utslippsfritt også for den lengste og tyngste transporten. - Dette kan bli en game changer for utslippsfri tungtransport, sier Marius Gjerset, teknologiansvarlig i ZERO i en pressemelding. De har fulgt bilen med argusøyne.

Tidlig på ballen

Både Tine, Tenden og VT Gruppen var tidlig på ballen og reserverte biler til bruk i vårt til tider kalde berg-og-dalbane land.

Mye har også vært endret underveis. Det spiller egentlig ingen stor rolle. Rekkevidden er omtrent som tidligere annonsert. Batteripakken er 320 kWh og sammen med hydrogen som drivstoff ble den altså avduket med prakt og pram i natt.

Film

- Lastebilen Nikola One kan bli for tungtransporten det Tesla har blitt for bilindustrien. Nikola er en ny generasjon nullutslippslastebil som er bygget fra grunnen. Det gjør at den er en bedre lastebil for sjåføren, den er lettere og den kan frakte mer. Nikola mener også at lastebilen vil bli billigere enn fossil diesel - til og med i USA der de ikke har avgiftene vi har her i Europa. Det gjør at det er mulig å se for seg en rask utrulling når lastebilen kommer på markedet, sier Gjerset.

- Slik Tesla har satt fart i utviklingen av elbiler hos de øvrige bilprodusentene, regner vi med at lanseringen av Nikola vil framskynde arbeidet til store lastebilprodusenter som Scania og Volvo med å bygge tilsvarende utslippsfrie lastebiler. Da kan det virkelig bli fart på sakene, sier Gjerset.

Store aktører i transportbransjen som ASKO, TINE og Posten er allerede godt i gang med planene om å gjøre all sin tungtransport utslippsfri.

- Denne lanseringen viser at det er fullt mulig å nå disse målene i løpet av kort tid - siden også den lengste og tyngste transporten kan gjøres utslippsfri, sier Gjerset.

Les også: Nå snakker vi om elektrisk lastebil og 3D-printing av reservedeler.

Skjermdump fra Youtube
Skjermdump fra Youtube

Denne saken ble første gang publisert 02/12 2016, og sist oppdatert 06/04 2017