To italienske brødre og en amerikaner skal produsere i Tyskland

Iveco, Fiat Power Train og Nikola skal lage brenselcellebil sammen i Ulm.

Her kommer Nikola TRE, skal bygges i Tyskland, melder CNH Industroes i dag..
Her kommer Nikola TRE, skal bygges i Tyskland, melder CNH Industroes i dag.. Foto: Iveco
Publisert

Iveco og FPT er som kjent brødre gjennom at de er eid av CNH Industrial. Sistnevnte har kjøpt aksjer i Nikola. Og nå har de sammen varslet Joint Venture.

Nikola TRE er riktignok i første rekke en batterielektrisk bil, men den viser altså vei mot neste trinn, som er brenselcelleteknologi, altså hydrogen.

Iveco har allerede et chassis-anlegg i Ulm i Baden-Württemberg, en region som jobber med å bli ledende innenfor brenselcelle-mobilitet. Området har fra før en sterk bilindustri.

I tillegg har den tyske forbundsregjeringen nå lansert sitt utkast til hdrogenstrategi, og har tenkt å bruke to milliarder euro (!) til å finansiere hydrogeninnovasjon.

I første trinn av Iveco/FPT/Nikola-prosjektet skal det investeres 40 millioner euro for å oppgradere produksjonsanlegget, med hovedfokus på sluttmontering av kjøretøyet. Produksjonsstart er antatt å bli første kvartal 2021, med leveringsstart av Nikola TRE samme år.

De første modellene som går i produksjon, vil være batteri-elektriske 4x2 og 6x2 trekkvogner med modulære og skalerbare batterier med kapasitet på inntil 720 kWh og en elektrisk drivlinje som leverer inntil 480 kW kontinuerlig effekt.

Brenselcelle-elektriske versjon, bygd på samme plattform, vil bli testet under det EU-finansierte H2Haul-prosjektet i løpet av 2021 med mål om markedslansering i 2023.

Nikola TRE er basert på den nye IVECO S-WAY plattformen og integrerer Nikolas lastebil-teknologi, betjeningsorganer og infotainment.

Testing er antatt å starte midtveis i 2020 med prototyper som vil bli vist på nyttekjøretøy-utstillingen IAA 2020 i Hannover i Tyskland kommende september.