Nils Fredrik - still going

Da han kjøpte seg ny bil for snart fire år siden, antydet han at det var hans nest siste. Nå er han ikke sikker lenger.

Nils Fredrik Nilsen- still going
Nils Fredrik Nilsen- still going Foto: Norsk Scania
Publisert Oppdatert

Nils Fredrik Nilsen er en høyst oppegående bergenser på 71 år.

Med en transporthistorie bak seg som det kunne vært skrevet bok om, ferdes han fortsatt mellom Bergen - Oslo og Trondheim.

Hobbypensjonisten har fått med seg gullalderen i norsk utlandstransport.

Både i legendariske AS Langtransport, Sties og i Byrknes Auto har han kjørt sine mil, når han ikke har drevet sine egne biler.

- Det føles helt naturlig å kjøpe ny bil nå, selv om jeg kunne vært pensjonist, sa han til tungt.no for tre og et halvt år siden hentet ut det som skulle være hans nest siste lastebil.

I dag går han enda lenger og skaper grobunn for spekulasjoner om han ikke har tenkt å kjøpe enda en om noen år.

Nils Fredrik Nilsen (i midten) er nærmest som stamkunde å regne hos Norsk Scania i Bergen.Her feires nybilen av Frode Brurås og Karin Holsen (t.v.), samt Lene Hetlevik og Ronny Lilleskare
Nils Fredrik Nilsen (i midten) er nærmest som stamkunde å regne hos Norsk Scania i Bergen.Her feires nybilen av Frode Brurås og Karin Holsen (t.v.), samt Lene Hetlevik og Ronny Lilleskare Foto: Norsk Scania

- Det er ikke helt sikkert at dette blir den siste, nei. Helsen er fortsatt god, så hvem vet.

De siste årene har System Trafikk vært oppdragsgiver for Nils Fredrik. Slik er det fortsatt. Hver mandags morgen ruller han ut fra Bergen med kurs østover eller mot Trondheim. To turer i uken.

- Og så tar jeg en tur med hjelpesending til Moldova når sjansen byr seg. Det har blitt noen turer også de siste årene, forteller han.

Nils Fredrik har vært der nærmere 80 turer opp gjennom de siste tiårene.

Nils Fredrik Nilsen er klar for nye mil
Nils Fredrik Nilsen er klar for nye mil Foto: Norsk Scania

Nå stiller han til start med ny Scania S730 og ny henger fra Ekeri.

TransportMagasinet har booket plass på en av turene over fjellet i nær fremtid, så følg med på de kommende utgavene. Her kan du abonnere.