Et riktig godt medlemsskap

Beviset? NLF-medlemmer gjør det godt på TransportMagasinets 100-beste-liste. Og enda bedre på toppen av de 100 største.

NLF trekker frem Suldal Transport som eksempel: 9 av 10 største bedrifter på TransportMagasinets 100-største-liste er nemlig NLF-medlemmer
NLF trekker frem Suldal Transport som eksempel: 9 av 10 største bedrifter på TransportMagasinets 100-største-liste er nemlig NLF-medlemmer Foto: Faksimile
Publisert

Norges Lastebileierforbund NLF organiserer eierne til rundt halvparten av de norske lastebilene som operer i Norge. I all hovedsak er små og mellomstore bedrifter.

TransportMagasinet presenterer på sin side årlige oversikter over både de 100 største og 100 beste transportbedriftene i Norge, uavhengig av om de er NLF-medlemmer eller ei.

Plasseringene er basert på bedriftenes regnskaper. Se listene under denne artikkelen.

68 av 100 er medlemmer

Og i den dualiteten registrerer vi at NLFs medlemmer virkelig slår seg løs på 100 beste listen vår:

68 bedrifter av de 100 beste er ifølge NLF medlemmer hos dem.

Det skulle kanskje bare mangle, men det er godt å få det dokumentert. NLF-direktør Geir A. Mo antyder blant annet at NLFs kvalitetsprogrammer for medlemmene kan være medvirkende til den sterke andelen.

De store er NLF-medlemmer

Det som imidlertid gleder aller mest er NLFs opplysninger om medlemmer på 100 største listen: Av de 10 største er hele 9 registrerte medlemmer i NLF.

For dette rokker jo temmelig mye på synet av NLF som organisasjon for de små!

Svære bedrifter som Bring Linehaul, Asko Transport, Litra, Kingsrød, SR Group, Otts og Suldal Transport er alle medlemmer av NLF.

Bring Frigo AS mangler riktignok i NLFs register, men til gjengjeld er Bring Transportløsninger AS inne. Og dette er et riktig spennende selskap.

Og litt pikant må vi kunne si i denne sammenhengen.

For hvem er sjef for både Bring Transportløsninger AS og hele forretningsområdet transportløsninger i Bring (som omfatter flere selskaper?

Jo, det er Robert Lona. Også kjent for sin rolle som styreleder i Bring Trucking. Som NLF har kranglet ganske heftig med i det siste.