Nok en Storbilvasken på gang

Om ikke lenge åpner Storbilvasken nok en lokasjon. På Liertoppen er det nå kun maskinmontering, datasystem og profilering som mangler. Utengen er initiativtager.

Anlegget slik arkitektene og google tenker seg at det ser ut fra droneperspektiv.. Tomten har god plass til køoppstilling, men daglig leder mener selve vasken går så radig at kø ikke blir noe problem.
Anlegget slik arkitektene og google tenker seg at det ser ut fra droneperspektiv.. Tomten har god plass til køoppstilling, men daglig leder mener selve vasken går så radig at kø ikke blir noe problem.
Publisert

Da Tungt nylig sjekket innom anlegget for å inspisere fremdriften, sto håndverkerbilene i kø utenfor. Ikke for å vaske, men for å montere.

- Ja, det er hektisk nå, humrer Emil Ulleberg, som er daglig leder i det nystartede selskapet Storbilvasken Liertoppen AS.

– Ikke bare skal vi montere maskiner, vi må også få datasystemene til å spille riktig.

Fra før har folket bak Storbilvasken lokasjoner på steder som Hamar, Elverum, Berger og Heistad, dessuten Kristiansand, Svinesund, Verdal og Roverud. Anleggene er en blanding av egeneide, egne ASer og franschisetagere.

Anlegget sett fra sørvest, og håndverkere under høytrykk for montering.
Anlegget sett fra sørvest, og håndverkere under høytrykk for montering. Foto: Haakon Førde

Nå kommer altså snart også det niende anlegget i rekken, og på som må være en temmelig attraktiv lokasjon på Liertoppen.

Området har hatt en massiv utvikling de siste årene, med etablering av en rekke kjente merkevarer med stort transportbehov. Fra før kjenner vi til Utengen Transport og Mester Grønns digre blomsterterminal.

Det kommer derfor heller ikke som en bombe at Utengen er initiativtager til den nye vasken, eller at Per Madsen er styreleder.

- Men Emil Ulleberg, fortell mer. Hva er nytt med denne vasken?

- De andre anleggene vi har er enten selvvask, gjennomkjøring, eller rollovermaskin. Dette blir en kombinert gjennomkjøringshall med både selvvask og rollover.

- Kort sagt er det 2 børstemaskiner fra Brøvig som samarbeider om å vaske hver sin ende av bilen, i det man kjører inn og gjør et stopp på midten, før man kjører ut igjen. Vi kjenner ikke til andre anlegg i verden som har noe tilsvarende, så vi er utrolig spente på hvordan dette vil fungere.

Nærmeste alternativ til den nye vasken er Bertel O Steen sitt anlegg nede ved gamle Lierbommen, og Ulleberg tro nok de kommer til å «låne» mange kunder derfra.

- Det er Utengen som har bedt oss med på dette prosjektet. De setter opp et svært næringsbygg med masse leietakere, og det er allerede masse annen stor virksomhet etablert her.

- Men hvor god kapasitet får dere da?

- Som ved alle våre anlegg blir dette kun drop-in og det er basert på selvbetjening. Vi lager firmakort, slik at hver sjåfør kan ordne seg selv. Anlegget har stor plass til venting, men jeg tror vi i stor grad skal unngå kø. Full børstevask av et vogntog tar 6-7 minutter.

- Og hvor mye koster vask nå til dags?

- Listepris er 500 kroner for singel bil, 1000 kroner for vogntog. Jeg tenker dette er en ganske riktig markedspris, vi opplever ikke stort press på rabattering.

- Jeg ser det er lagt opp til pumpeanlegg også?

- Ja, YX er på plass allerede. Her er det diesel, adblue og HVO100.

Ulleberg tør i skrivende stund ikke å fastsette nøyaktig dato for åpning, men har en klar ambisjon om at det skjer i mai.