Litauer tatt:

Nok et falskt førerkort!

På Jessheim har de tatt nok et falskt førerkort, men denne gang var det en billigkopi det var snakk om.

Sjåføren på dette litauiske vogntoget ble tatt med falskt førerkort nylig. Foto: Statens vegvesen
Sjåføren på dette litauiske vogntoget ble tatt med falskt førerkort nylig. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert
-Dette var en dårlig forfalskning av det nye førerkortet fra Litauen, og de har vi faktisk ikke avslørt falske av tidligere.
Bjørn Uno Rogneby, Statens vegvesen

Statens vegvesen på Jessheim begynner å få meget god kompetanse på falske førerkort. Her om dagen tok de nok en lastebilsjåfør som ikke hadde sakene på stell. Det vi si han hadde et "førerkort", men det var veldig lett å avsløre det som falskt.

-Han trillet inn på kontrollplassen tom, på vei sørover på E6. Vogntoget er registrert i Litauen, og sjåføren kommer også derfra. Det vil si; det vet vi jo egentlig ikke, i og med at vi raskt avslørte at det var snakk om et falskt førerkort, forteller Bjørn Uno Rogneby, kontrolleder ved Jessheim trafikkstasjon.

Han forteller videre at da sjåføren ble spurt om hvor førerkortet hans var, så pekte han på det falske. Etterhvert kom det fram at han skal ha mistet førerkortet sitt i Litauen. Sjåføren var ikke videre snakkesalig, men tydelig røyksugen. Han spurte nemlig stadig vekk om noen hadde en røyk til ham. 

-Dette var en dårlig forfalskning av det nye førerkortet fra Litauen, og de har vi faktisk ikke avslørt falske av tidligere. Denne forfalskningen inneholdt ingen av sikkerhetselementene som det skal ha, avslutter Rogneby, mens han venter på at politiet skal ankomme og overta saken.

Hva som videre skjer er derfor usikkert i skrivende stund, men normalt vanker det en kraftig bot som arbeidsgiver blir holdt ansvarlig for, før sjåføren mest sannsynlig blir utvist fra Norge.

Førerkortet var av den nye typen fra Litauen, men forfalskningen var dårlig utført. Foto: Statens vegvesen
Førerkortet var av den nye typen fra Litauen, men forfalskningen var dårlig utført. Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017