Norsk Scania inngikk sin største bussavtale noensinne

Scania ble nylig valgt som leverandør av busser til anbud i Aust Agder. Kunden heter LL Setesdal Bilruter og Agder Buss AS. Bussene det er snakk om er av typen Scania Citywide, Scania OmniExpress 320 og 340 og Scania Higer A30.

Daglig leder i LL Setesdal Bilruter Terje Greibesland (t.h.) og Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS, signerer avtalen.
Daglig leder i LL Setesdal Bilruter Terje Greibesland (t.h.) og Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS, signerer avtalen. Foto: Foto: Thorleif Johanssen.
Publisert Oppdatert

Avtalen består av totalt 114 enheter. Dette gjør bussleveransen til den største i Norsk Scanias historie. 89 av bussene leveres mot slutten av 2014. Fra januar neste år skal de gå i trafikk for Agder kollektivtrafikk på rutekjøring i Aust Agder.

De resterende 25 bussene blir satt i drift høsten 2016. Fra før av har LL Setesdal Bilruter rutevirksomhet i så å si alle indre bygder i Agder-fylkene.

Setesdal Automobilrutor, eller L/L Setesdal Bilruter som det heter i dag, har eksistert siden 1920. I starten kjørte selskapet mellom Ose og Bykle i Setesdal. I dag har L/L Setesdal Bilruter over 85 kjøretøy og 100 ansatte, samt 15 undertransportører. Samtlige av deres nye busser vil bli utstyrt med Scanias flåtestyringsprogram.

- Vi tror Scanias FMS-system vil bidra til å optimalisere driften av våre busser. Etter å ha sett hvordan dette fungerer hos Scania Transportlaboratorium i Södertälje er vi overbevist om at vi vil kunne dra ut en vesentlig positiv effekt, sier Alf Birkeland, økonomisjef og prosjektleder i LL Setesdal Bilruter og Agder Buss AS.

- En slik avtale forutsetter tett samarbeid, og vi ser meget lyst på fremtiden. I felleskap har vi klare mål om hva vi ønsker å få til. Dette en meget omfattende leveranse, bestående av Scania Citywide, Scania OmniExpress 320 og 340, samt Scania Higer A30 - et bredt spekter busser, både by, forstad og langrute. Vi er veldig stolte av å bli valgt som leverandør og håper på et fruktbart og godt samarbeid, sier Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

Scania Citywide er en av busstypene involvert i avtalen.
Scania Citywide er en av busstypene involvert i avtalen. Foto: Scania CV AB