23948sdkhjf

Nostalgitreff 2017: Herlig i Halden

Til tross for at værgudene kunne vist seg fra en litt hyggeligere side, ble Nostalgitreffet på Fredriksten festning en suksess.

Grensetreffet i Halden kunne feire 20-årsjubileum i år, men Nostalgitreffet for nyttekjøretøyer kan ikke skilte med like mange år. Allikevel kan sistnevnte trygt kalles en tradisjon, etter mange års fartstid i de fine områdene på Fredriksten festning i Halden.

Arrangementet er et samarbeid mellom svenske Albinsson & Sjöberg og deres magasin Klassiska Lastbilar, og Transporthistorisk Forening og amcarklubben i Halden. Nå er det ikke bare lastebiler som er velkomne på Nostalgitreffet. Også busser, varebiler, traktorer, motorsykler og mopeder var også på plass.

Alt i alt deltok det ca. 140 kjøretøy i år, hvorav omkring halvparten var lastebiler. Været var jevnt grått, med en og annen regnbyge, men det så ikke ut til å plage deltagerne nevneverdig.

Premieringen på slutten av dagen var høydepunktet for mange. Det var mange kjøretøy med høy klasse på restaureringen.

Beste restaurerte lastebil ble Jotun-bilen, en 1962 Scania-Vabis LS75 Super med tidsriktig henger. Lastebilen, som er eid av Egil Gunnleksen, Egil Haugen og Gunnar Glesåen, er for øvrig brettet ut i en stor omtale i Veteranlastebilen nr. 5 i år.

Etter premieutdelingen tok vi en kjapp prat med Egil Gunnleksen. -Dette var utrolig moro og vi har fått så mange positive tilbakemeldinger. Jeg vil trekke fram en person som har hjulpet til enormt mye for at resultatet har blitt så bra. Vidar Fossaas har stilt verksted til disposisjon, i tillegg til å ha lagt ned mye jobb i dette vogntoget, sier Gunnleksen entusiastisk.

Det var også flere stolte vinnere i Halden denne dagen. Ole Gunnar Tuft fra Bergen vant «Mest sjarmerende lastebil» med sin flotte Scania 142 Royal med semitrailer. Endre Mo fra Modalen i Hordaland, slo til og fikk tre premier. Den gjeveste var nok «Peoples choice», men han tok også med seg førsteplassen i «kult-klassen», samt «Longest Distance» for å ha kjørt 770 km en vei til treffet.

Ellers vant Roger Heggeriset klassen for US-Trucks, Veteranbussgruppa til Nettbuss i Østfold premie for beste buss, Sverre Thu for beste varebil med sin strøkne Volvo Duett, og Bjørn Kværner vant prisen for beste traktor.

Det blir en større reportasje i Veteranlastebilens utgave nr. 6.

Du kan tegne et abonnement her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078