Ny døgnhvileplass på Biri

- Dette har vi kjempet for lenge.

Varaordføreren i Gjøvik, Finn Olav Rolijordet med ordførerkjedet står klar til å klippe snora. Til venstre for ham står regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen. Helt til høyre står Stein Robøle, daglig leder i Biri Trav AS. Guttorm Tysnes i blå skjorte er også på plass. De øvrige er innbudte gjester fra Norsk Transportarbeiderforbund sitt kontor på Gjøvik og fra styret i Biri Trav.
Varaordføreren i Gjøvik, Finn Olav Rolijordet med ordførerkjedet står klar til å klippe snora. Til venstre for ham står regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen. Helt til høyre står Stein Robøle, daglig leder i Biri Trav AS. Guttorm Tysnes i blå skjorte er også på plass. De øvrige er innbudte gjester fra Norsk Transportarbeiderforbund sitt kontor på Gjøvik og fra styret i Biri Trav. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Torsdag den 1. september åpnet ny døgnhvileplass for transportbransjen like ved E6 på Biri. Plassen vil romme 30 vogntog.

- Dette har vi kjempet for lenge, forteller regionsjef i NLF Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes, i en kommentar til tungt.no.

Forbeholdt sjåfører

Statens vegvesen har inngått avtale med Biri Trav AS om leie av areal til parkering og drift av servicetilbudet til yrkessjåførene som kommer til døgnhvileplassen. Der skal de ha tilgang til dusj og toaletter, og plassen skal være åpen hele døgnet.

Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid og skal ikke brukes av andre. De som er pålagt hviletid, kan oppholde seg der i inntil to døgn.

Fem døgnhvileplasser i regionen

Nå har vi fem døgnhvileplasser å tilby tungsportørene langs E6 i Region øst. Det er Svinesundsparken i Halden, Storebaug i Rygge i Østfold, Ormlia i Eidsvoll kommune, Dovreskogen i Dovre kommune, og nå altså Biri i Gjøvik kommune, forteller regionvegsjef i Statens vegvesen, Per Morten Lund.

Det planlegges også døgnhvileplasser i Brumunddal og på Vinstra.

Turmuligheter

- I tillegg til dusj og toaletter, kan sjåførene benytte seg av hvilerom, spillkafé og fine turområder, hvis de vil strekke på beina, sier daglig leder i Biri Trav AS, Stein Robøle. – Om nødvendig kan de tanke drivstoff på den andre sida av E6.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2016, og sist oppdatert 07/04 2017