Ny henger sikrer ballene

Den norske bonden har ventet på denne hengeren, mener Tore Sannum hos Hektner Maskin.

Nå er en ny type rundballehenger tilgjengelig i Norge.
Nå er en ny type rundballehenger tilgjengelig i Norge. Foto: Produsent
Sist oppdatert

Det er Slurrykat som nå lanserer en ny serie hengere i Norge. Den viktigste her er trolig en nyutviklet rundballehenger. - Her står trafikksikkerheten i fokus, forteller Sannum i en pressemelding og fastslår at vegvesenet nettopp har godkjent den 14 tonn tunge hengeren for kjøring på offentlig vei.

Hengeren har totalvekt på 19,8 tonn, er 10,3 meter lang og 2,51 meter bred.

Det finnes naturligvis flere løsninger for å sikre rundballer. Noen av løsningene har vi omtalt tidligere.

Hydrauliske låsegrinder

Rundballehengere finnes allerede i flere utførelser, men det som er poenget med denne hengeren er de hydrauliske låsegrindene på siden som gjør surring overflødig og allikevel sikrer lasten.

Faren for at rundballer skal falle av på grunn av dårlig surring, og på den måten skape farlig situasjoner i trafikken er med denne hengeren eliminert, sier Sannum. Dette er en henger den norske bonden har ventet på, avslutter han.

Om det er tilfelle eller ikke, skal vi ikke spekulere i. Det er alltid farlig å hevde at noen er først eller størst. Vi vet at det allerede går ulike rundballehengere rundt, men det er uansett en god løsning for trafikksikkerheten for de som er villig til å betale for det.

Fokus mot jordbrukerne

I høst hadde vegvesenet spesielt fokus mot jordbrukere. Resultatene der var ikke spesielt oppløftende og kontrollørene gikk åpent ut i pressen og ba jordbrukerne ta seg selv i nakken.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2017, og sist oppdatert 06/04 2017