Ny Scania kommer i august

Den nye Scaniaen kommer 23. august.
Den nye Scaniaen kommer 23. august. Foto: Scania
Sist oppdatert

Den 23. august er ventetiden over. Det skriver Scania selv i en uttalelse der de forteller at introduksjonen vil foregå i ulike faser.

Tungt.no har lenge kjent til rykter om at lanseringen vil foregå på Elmia i Sverige.

Nå viser det seg at det er holdt i disse ryktene. Scania forteller ingenting om hvor lanseringen skal skje, men det vil overraske oss stort om det ikke skjer på hjemmemarkedet og altså under Elmia-messen. Det er dermed heller ikke lenge igjen før IAA i september.

Tilbakeholdne

Selv om Scania er meget tilbakeholdne med å fortelle noen verdens ting bortsett fra lanseringsdatoen, fremgår det at både den nye og den "gamle" generasjonen vil bli solgt parallelt en periode fremover.

Det er i seg selv ikke noe nytt og er noe flere fabrikanter ofte gjør. - På det nåværende tidspunkt forteller vi ikke mer om nyhetene som venter, men jeg er sikker på at det vi presenterer den 23. august vil gi stor oppmerksomhet, både i og utenfor bransjen, forteller Scanias salgsdirektør, Christian Levin.

Bærekraftig transport

Det er altså ikke mye som fortelles utover datoen, men en ting er viktig for Scania. - Digitalisering og bærekraftig transport vil spille en viktig rolle. Det vil være en av avgjørende betydning både for Scanias og kundenes fremtidige konkurransefortring, står det å lese.

Det er langtransportversjonen som vises først, deretter vil andre varianter komme. Det er vanlig fremgangsmåte ved lanseringer, og dermed duker de også bordet for å vise godbiter på den store nyttekjøretøymessen i Tyskland, IAA, i september.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2016, og sist oppdatert 06/04 2017