Nå starter ny sesong av Vinterveiens helter

Gjett hva du skal se på tv neste mandag?

Publisert Oppdatert

Da kollega Frode Tellevik pratet med Thord Paulsen i oktober i fjor hadde den første, sleipe snøen i bakkene på Seljestad akkurat falt, Paulsen hadde nettopp kjøpt konkurrenten Røldal Bilberging og National Geographic satt i tenkeboksen om endelig avgjørelse om en ny sesong av Vinterveiens helter.

På det tidspunktet var det ingen som visste at denne vinteren skulle bli den tøffeste på fem år.

Heldigvis landet tv-selskapet på «rett avgjørelse». Mandag den 20. august klokken 22.00 uke sendes dermed første episode av tredje sesong med Vinterveiens helter på National Geographic.

Det er ikke helt slutt på toakslede trekkvogner uten kjetting og med dårlige dekk helt ennå. Men det er mye annet som også trengs å reddes.
Det er ikke helt slutt på toakslede trekkvogner uten kjetting og med dårlige dekk helt ennå. Men det er mye annet som også trengs å reddes. Foto: National Geographic

At serien er umåtelig poplær, kan ikke stikkes under en førerstol. Første sesong tok ikke bare transportbransjen i Norge med storm - med sine 131 000 seere ble Vinterveiens helter kanalens mest sette program noensinne. Serien ble også populær i Sverige, Danmark, Bulgaria, Italia og i Storbritannia.

Raset i Odda innleder sesongen

Årets sesong innledes med raset i Odda i November. Dramatisk innledning, med andre ord. Ellers vet vi at familietemaer også dukker opp i en av de senere episodene.

Mye å glede seg til der altså. Redaksjonen har fått sniktilgang på alle episodene mot å love å ikke si det til noen. Glem altså å ringe oss i kveld, vi snurrer film.

I mellomtiden kan du se hva Tord Paulsen og Bjørn Lægreid mener er blant de mest spinnville tilfellene de har vært borte i i videoen på toppen. Og som en bonus må du nesten se hvem de selv mener er den beste bilbergeren i videoen under...