23948sdkhjf

Dagens produkt: Taksnøfjerner

Moum har laget plog for lastebiltak og skap.

RTG Truck Supply lanserer løsning for fjerning av snø på lastebilers tak og skap.

Basert på en ide fra Gunnar Moum i Moum Transport AS har RTG Truck Supply i samarbeid med Arne Hafskjær ved Astero utviklet, konstruert og produsert markedets første plog for lastebiltak og skap.

- Snø på lastebilers tak og skap er et problem som har vært krevende å håndtere for transportbransjen. Det er brudd på veitrafikkloven å kjøre med snø på lastebilens tak og skap, og det er brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser å gå på taket for å måke snø på grunn av høyden på 4 meter ned til bakken, forklarer daglig leder Gunnar Moum i RTG Truck Supply.

De har nå utviklet en løsning som sørger for at bransjen kan operere innenfor gjeldende lover og regler. Løsningen skal bli montert på sentrale trafikk-knutepunkter og vil da gi betydelig forbedret trafikksikkerhet ved snøfall. Plogen som kan betjenes av en sjåfør alene.

Testene som er gjennomført hos Moum Transports anlegg i Åros har vist god effekt på fjerning av snø fra lastebilenes skap ved hjelp av løsningen som nå er utviklet. RTG Truck Supply er et nystartet selskap som har inngått avtale med Astero om produksjon av

Selskapets kunder er både transportselskap, transportterminaler, trafikkstasjoner og andre som drifter større anlegg hvor lastebiler står parkert. Innovasjon Norge har bidratt med midler til markedsavklaring og Protomore har bistått med kompetanse om oppstart av nye bedrifter.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078