Boklansering: «Flere Norske Veteranlastebiler»

Nå er 750 lastebiler i bok(s)

- Salget og tilbakemeldingene på første bok var så bra at vi har tatt sjansen på å lage en oppfølger, forklarer duoen Vatland og Arnesen.

Forfatternes fromme håp er at boka vil gi leserne samme gode opplevelser som de selv har hatt av å lage den. Se også en rolleavklaring i bunn av artikkelen. Fotos: Privat.
Forfatternes fromme håp er at boka vil gi leserne samme gode opplevelser som de selv har hatt av å lage den. Se også en rolleavklaring i bunn av artikkelen. Fotos: Privat.
Sist oppdatert

Siden den første boka, i det vi nå kan kalle en miniserie, het bombastiske Veteranlastebilboka (underforstått ingen over, ingen ved siden), har forfatterne måttet ty til et gammelt tittelknep når de nå utfordrer seg selv: Den nye boka heter altså «Flere Norske Veteranlastebiler».

- Den nye har nesten 450 bilder, og vi er jo selv stolte over nå å ha samlet historien til totalt 750 norske veteranlastebiler, forteller Morten Vatland, som står bak historikken og bildene.

Samme stil og layout som første bok, men med flere biler og mer vekt på transporthistorie.
Samme stil og layout som første bok, men med flere biler og mer vekt på transporthistorie.

- Enkelt sagt har Morten kommet med frimerke-samlingen sin, så har jeg satt den i album, ler Svein-Ove Arnesen.

Mer transporthistorie

Bøkene er bygget på samme lest, men i utgaven nummer to har forfatterne lagt mer vekt på transporthistorie.

Vatland har tatt frem en rekke kuriøse opplysninger om våre tradisjonelle transportører, som at søskenbarna Hustvedt & Skeie begynte med griseoppdrett og at lastebiltransport kom som en konsekvens av at de trengte egentransport. Og klassikeren om at Ove Stenholen la gull på containerfestet slik at truck-gutta skulle behandle Royalen godt.

- Det er slike historier som får oss til å trekke på smilebåndet. Andre får oss til å bli triste. Det blir vi når vi blir minnet om personlighetene som ikke lenger er blant oss. For mange i transporten er bransjen den eneste familien de har. Nettopp derfor må vi trekke dem frem og huske dem, forteller Arnesen.

Spente forfattere

- Det heter at noen er forut for sin tid. Det kan man ikke si om oss. Denne boken viser med full tyngde at vi er langt på etterskudd. Men vi føler oss glade for å få ta del i historiene om transportørene vi kjenner og lastebilene vi savner, avslutter Vatland og Arnesen, som helt klart er spente på mottakelsen av den nye boka.

Hoveddistribusjon av guttas bøker er gjennom nettbutikk, men begge satser også på å være på flere av treffene i sommer.

Rolleavklaring: Den ene av forfatterne, Svein-Ove Arnesen, er ansatt i Fagmedia AS som redaktør for tungt.no, men disse bøkene er produsert og utgitt i privat regi av forfatterne i fellesskap.

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2017, og sist oppdatert 24/05 2017