Nytt samarbeid gir over 100 drivstoffstasjoner

Fire aktører går sammen og skaper nettverk over store deler av landet. Tilbudet er rettet mot proffmarkedet.

Fire drivstoffaktører danner nettverk i store deler av Norge
Fire drivstoffaktører danner nettverk i store deler av Norge Foto: Illustrasjonsbilde fra ooes
Publisert Oppdatert

I en pressemelding i formiddag kan vi lese at Olje- og Energisenteret i Buskerud inngår strategisk samarbeid med Jæren Olje i Rogaland, Agder Olje i Agder og Haugaland Olje på Haugalandet.

Samarbeidet fører til at selskapene nå kan tilby over 100 drivstoffstasjoner i aksen mellom Oslo, Sørvest-landet og mot Bergen. I tillegg vil selskapene ha et tydelig fotfeste på hele det sentrale Østlandet samt i Trøndelag.

Samlet sett vil de fire selskapene representere en omsetning på rundt to milliarder kroner i 2019.

- Samarbeidet er for å kunne vokse i et interessant marked, opplyser daglig leder Ronny Morken i Olje- og Energisenteret.

De fire selskapene har klare vekstambisjoner, og ser samarbeidet som en viktig faktor for å realisere ytterligere ekspansjon i tiden fremover.

Det er i hovedsak det profesjonelle transportmarkedet som er målgruppen for samarbeidet. . Nå kan transportører benytte ett felles drivstoffkort på alle disse stasjonene. Kundene vil ha den samme prisavtalen uansett hvor de velger å tanke kjøretøyene i dette nettverket.

De fire samarbeidende oljeselskapene vil bestå med sitt lokale norske eierskap og fortsette med sine lokale merkenavn.

- Det er viktig for alle å ivareta lokalkunnskapen og kjenne sine egne områder. Det er et av våre fremste fortrinn som aktør i denne bransjen, forteller Brigt Vold som er daglig leder i Jæren Olje.

- Kundene blir stadig større, og de kjører lenger. Mange har etterspurt et mer omfattende drivstoffnettverk, og det kan vi gledelig nok nå tilby, sier Vold.