Nytt supersingledekk til styrehjul

Yokohama presenterer nå et helt nyutviklet Supersingle forhjul til lastebiler i dimensjon 385/55R22,5 – 158L /(160), under betegnelsen YOKOHAMA 106ZS.

Publisert Oppdatert

At den lille, men effektive, øya Japan har klart å produsere biler og utstyr opp i verdensklasse, er noe vi i øvrige deler av verden har måttet innse for flere tiår siden. Yokohama er navnet på en av verdens ledende produsenter av dekk. Fra lette personbiler til de tyngste vogntog, samt til de gule maskinene som lager alle veiene de kjører på.

Yokohama presenterer nå et helt nyutviklet Supersingle forhjul til lastebiler i dimensjon 385/55R22,5 - 158L /(160), under betegnelsen YOKOHAMA 106ZS.

De forteller om en ny gummiblanding i deres egen ''Zenviroment'' teknologi, og nye materialer i stammen som skal muliggjøre flere regummieringer. Såkalte SC-seipinger (som står for StressControl) skal gi et mer perfekt slitasjebilde i selve banen.

Litt mer forståelig for en norsk bruker er dekkenes påståtte egenskaper om bedre retningsstabilitet, lengre levetid og mindre rullemotstand som selvfølgelig betyr spart drivstoff. Importør Autogrip AS forteller også at de nye dekkene har steinavvisere.